beats by dre cheap

Vedad Ibišević trenirao sa ostatkom ekipe

Vedad Ibišević ponovo je na travnjaku! Nakon tačno 127 dana, tačnije od 14. januara kada je povrijedio ligamente, reprezentativac Bosne i Hercegovine ponovo je na travnatom terenu.

 

- Ovo je odličan osjećaj, kazao je Vedo za Bild, nakon što ga je trener Hoffenheima Ralf Ragnick uključio u jučerašnji trening. Najbolji strijelac jesenjeg dijela Bundeslige na treningu je igrao „fudbal-tenisa“ sa kolegom iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Sejadom Salihovićem i pomoćnim trenerom Hoffenheima Tomislavom Marićem.

 

Nakon polusatnog treninga sa ostatkom ekipe, Ibišević je radio sa rehabilitacijskim trenerom Hoffenheima Christofom Elserom, koji je kazao:

 

- Nakon tridesetominutnog treninga Ibišević se osjećao veoma dobro. Međutim, moramo oprezno raditi s njim, iako oporavak teče brže od očekivanog“

 

Trener Ralf Ragnick također je oduševljen činjenicom da se njegov najbolji strijelac vratio treninzima sa ostatkom ekipe.

 

- Ovaj je trening za Vedu bio od velikog značaja, ne toliko na fizičkom, koliko na psihološkom planu. Na početku treninga osjećao sam se kao da sam tek počeo igrati fudbal. Međutim, već nakon deset minuta sve je bilo po starom. Neopisivo mi je drago što sam se vratio treninzima“, kazao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
20/05/2009 13:22