beats by dre cheap

Ana Đurić na meti evropskih klubova

Najbolji strijelac ženske Premijer rukometne lige i rukometašica koja je tuzlansko Jedinstvo ostavila u društvu najboljih, Ana Đurić, napušta grad soli ali i bosanskohercegovačke rukometne parkete. Ana Đurić prve rukometne korake napravila je u rodnoj Srbiji, dugo godina nastupala je u beogradskoj Crvenoj zvezdi u kojoj je svojim sjajnim igrama zaslužila i kapitensku traku.

 

Nakon nekoliko sezona u dresu Crvene zvezde ova sjajna rukometašica dolazi u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u Jedinstvo iz Tuzle. Njene sjajne igre u dresu "labudica" nisu promakle selektoru naše reprezentacije, pa Ana dobija državljanstvo i debituje u dresu naše nacionalne selekcije.

 

U Jedinstvu je pružala sjajne partije i samo zahvaljujući njoj Tuzla će i naredne sezone imati Premijerligaša. Ana Đurić sa 229 postignutih golova prvi je strijelac naše lige, a njene izvrsne igre privukle su pažnju i mnogih ekipa iz našeg susjedstva i zapadne Evrope. Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, Ana će od mnogobrojnih ponuda koje su stigle na njenu adresu (Slovenija, Italija, Španija, Švedska) izabrati onu iz Španije. Naime, petoplasirana ekipa u 1. španjolskoj ligi, Alicante, pokazala je veliki interes za najboljeg strijelca naše lige i po svemu sudeći Ana će tmurnu svakodnevnicu sa naših parketa zamjeniti sunčanom Španijom.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
21/05/2009 09:04