beats by dre cheap

Esmir Rizvić : Bosna je zanimljiva opcija

Zenički košarkaš Esmir Rizvić okončao je petogodišnji boravak u Sjedinjenim Američkim Državama i, uz bogato iskustvo u NCAA ligi, vratio se kući sa diplomom Teksas tek univerziteta.


- Pauzirao sam duže vrijeme zbog teške povrede lica pa mi je vodstvo univerziteta omogućilo da ostanem još godinu kako bih okončao studij iz oblasti biznisa, sporta i sociologije. Hvala Bogu, uspio sam položiti sve ispite. Košarku sam, međutim, počeo igrati tek nakon Nove godine, kaže 27-godišnji centar (213 centimetara), koji ističe da je u posljednjoj sezoni, zbog činjenice da se tim već iskristalizirao, imao vrlo skromnu minutažu.


- Odigrao sam ukupno 13 utakmica, prosječno po deset minuta te nešto više od poena i skoka. Znam da to nije ništa posebno, ali prioritet mi je bio da okončam studij - kaže Rizvić.


Esmir trenutno trenira sa matičnim klubom Čelikom, ali još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. Koliko ima istine u informaciji da je interesantan Bosni ASA BH Telecomu?


- Bosna je sigurno zanimljiva opcija. U povratku iz Amerike na aerodromu u Minhenu sreo sam predsjednika Bosne Nihada Imamovića, koji me je pozvao da dođem na neku njihovu utakmicu plej-ofa kako bismo porazgovarali - kaže Rizvić.


Povratak u reprezentaciju?


Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Rizvić je igrao u kvalifikacijama za Eurobasket 2007. Zbog školskih obaveza, lani se nije mogao odazvati, ali ove godine to neće biti prepreka.


- Naročito će mi biti drago što ćemo, najvjerovatnije, igrati u zeničkoj Areni, što je poseban motiv za nas koji smo iz ovog grada - kaže Rizvić, čija dvojica braće, također, igraju košarku.


Ramo je član Čelika, a Hasan ukrajinskog Azovmaša.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
21/05/2009 12:03