beats by dre cheap

Jasmin Hukić : Povrijeđen ne koristim ni sebi ni Bajramoviću

Sezonu na izmaku Jasmin Hukić neće previše pamtiti po dobrom. Povrede vuče još od sredine prošle godine. Kada se napokon vratio i ustalio u ekipi Union Olimpije, ponovo se povrijedio. Nedavno je pauzirao 15 dana pa jedva čeka kraj sezone kako bi se konačno mogao temeljito odmoriti, čime je, praktično, otpala mogućnost njegovog povratka u košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, čiji je kapiten.


- Sigurno me neće biti ovog ljeta. Bio sam prošle godine u sličnoj situaciji. Povrijeđen sam došao na pripreme i na kraju ih morao napustiti. Ne bi, zaista, bilo koristi da opet propuštam svaki drugi trening, da idem na terapije dok drugi rade... Jedino sa 12 zdravih i spremnih momaka možemo napraviti nešto u baražu za Evropsko prvenstvo - ističe 30-godišnji Hukić (203 centimetra) te dodaje da ovo nije definitivan oproštaj od reprezentacije.


- U kontaktu sam sa selektorom Bajramovićem, ostajem otvoren za iduće akcije reprezentacije - kaže krilo Olimpije.


Kada je riječ o klupskim ambicijama, dodaje da su svi planovi vezani za najtrofejniji slovenski kolektiv, u kojem je već jedan od starosjedilaca.


- Na istim sam talasnim dužinama sa ljudima u Olimpiji i sa trenerom Zdovcom. Imam ugovor i za sada ne razmišljam o promjeni sredine - rekao je Hukić.


Možemo samo izgubiti


Olimpija će igrati majstoricu protiv Laškog iako se očekivalo da će, kao favorit, u dva meča riješiti pitanje plasmana u finale slovenske lige.


- Siguran sam da ćemo odbraniti titulu mada to nikoga neće oduševiti. Ovdje se podrazumijeva da će Olimpija biti prvak pa ispada da možemo samo izgubiti, a ništa dobiti, jer ionako idemo u Euroligu - kaže Hukić.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
21/05/2009 12:05