beats by dre cheap

Sloboda upozorava N/FSBiH

U povodu posljednjih dešavanja, te medijskih nagađanja u vezi odgođene sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NFSBiH na kojoj se trebala donijeti konačna odluka o izdavanju licence FK Sloboda, Upravni odbor ovog kluba se oglasio saopštenjem u kojem se kaže:


Odlučili smo se obratiti cjelokupnoj bh. javnosti, te i na ovaj način skrenuti pažnju na pritiske pod kojim se očigledno donose sve važnije odluke u našem nogometu. Izuzetak izgleda nije niti Komisija za licenciranje, sa kojom FK Sloboda ima odličnu saradnju još od samog procesa licenciranja, a koja pod uticajem nogometnih moćnika iz sjene, očigledno ne može raditi prema propisima koji važe za sve bh. klubove.


Naime, FK Sloboda je prema uputama Komisije za licenciranje prikupila svu potrebnu dokumentaciju, identičnu kao i drugi klubovi koji se nalaze u sličnoj situaciji, potpisanu od istih institucija i istih odgovornih osoba. Stoga smo s razlogom očekivali potvrdnu odluku Komisije za liceniranje, koja je očito pod raznim pritiscima, nije mogla donijeti očekivanu odluku.


Uvjereni smo da Sloboda ispunjava sve tražene uslove, a da nije tako Komisija bi kao i u ranijim slučajevima donijela negativnu odluku, a ne prolongirala sjednicu, što nam daje za pravo da sumnjamo u pozadinu svega.


Medijski istupi pojedinih članova Izvršnog odbora su nam bili znak, da pojedini klubovi žele mimo tabele i za zelenim stolom izboriti izlazak na evropsku scenu, ali smo ipak vjerovali u institucije NFSBiH-a. Međutim, na ovaj način želimo skrenuti pažnju na ovaj slučaj, da ne bi bilo prekasno.


Upozoravamo sve koji odlučuju o sudbini našeg ovosezonskog napora, da ukoliko popuste pod pritiscima, da će cijeli slučaj završiti na Sudu BiH, te relevantnim institucijama UEFA-e, koje će sigurno zanimati kako ne postoje isti aršini za sve klubove, koji manje-više opstaju po istom principu.


Pojedini klubovi nemaju dugovanja, ali imaju mnogo negativnosti u radu, kojima bi se ovdašnje institucije ozbiljno trebale pozabaviti. Igrati Premijer ligu, imati vlastiti stadion, konstantno igrati u Evropi, a imati samo tri zaposlena, je više nego nerealno, a ovdašnja liga nosi određeni broj takvih klubova.


Sloboda je klub sa tradicijom, sa naslijeđenom velikom aparaturom ljudi, koji su uz mnogo odricanja učinili velike napore da klub iz ponora vrate u vrh bh. nogometa. Zato nećemo dozvoliti, da evropske utakmice koje smo zaslužili, igra neko koga smo na sportskom terenu zasluženo porazili. Bez obzira na sve, vjerujemo da nam to i pored konstantnih pritisaka N/FSBiH neće uskratiti.


Upravni odbor FK Sloboda

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
21/05/2009 20:08