beats by dre cheap

Salko Zildžić brani titulu u Podgorici

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih boraca Salko Zildžić, 26. maja u Podgorici braniće titulu svjetskog šampiona u low kicku u kategoriji do 85,1 kilogram WAKO PRO federacije. Zildžićev protivnik u po treći put u zadnje dvije godine biće domaći borac Ivan Strugar. Zadnji meč ove dvojice boraca održan je maja prošle godine u tuzlanskom Mejdanu, u kojem je Zildžić vratio šampionski pojas, koji je pobjedom u prvoj borbi u Budvi nakratko preuzeo Strugar.


Na press koferenciji uoči puta u Budvu, gdje će se tri dana pripremati za meč, Zildžić je najavio da će to biti „konačni obračun, koji će dati međusobnog pobjednika". Zildžićeve tromjesečne pripreme su uspješno privedene kraju i kako ističu u njegovom trenerskom timu, najvažnije je da u ovaj meč ulazi sa znatno bolje pozicije nego u prethodna dva meča, jer nema zdravstvenih problema, što je ranije bio slučaj.


- Što se tiče ishoda mogu reći kako ću dati sve od sebe da pobijedim i pokažem Strugaru kako sam mu bio i ostao najteži protivnik u karijeri. Želim pobjedu ostvariti prije isteka pete runde, jer ukoliko meč u svoju korist ne okončam prije isteka meča, nema sumnje da će suci biti naklonjeni prema domaćem borcu, istakao je Zildžić.


Cjelovečernja manifestacija u Dvorani Morača u Podgorici počinje u 21.00 sat uvodnim borbama u kojima će nastupiti još dva bh. borca - Igor Emkić i Muamer Tufekčić.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
21/05/2009 20:47