beats by dre cheap

Milion maraka za novi krov i teren na Bilinom polju

Kako je na jučerašnjoj redovnoj pres-konferenciji u zeničkom klubu najavio član Upravnog odbora Amir Džidić, Čelik će najkasnije za mjesec početi još zimus najavljenu rekonstrukciju stadiona Bilino polje. Podsjetimo, prvobitno je bilo planirano da rekonstrukcija starta početkom maja, a prema tom planu, zenički tim bi svoje dvije posljednje domaće utakmice (Orašje i Borac) igrao na stadionu Kamberovića polje.


- Općina Zenica osigurala je milion konvertibilnih maraka za ovu rekonstrukciju, kojom će biti obuhvaćena sanacija krova na zapadnoj tribini i samog terena, na kojem će biti izmijenjena i kompletna drenaža - kazao je Džidić.

 
Na pitanje da li to znači i da tuzlanska Sloboda na ovom stadionu neće moći igrati svoje evropske utakmice, Džidić je odgovorio da, koliko mu je poznato, Tuzlaci još nisu sigurni da li će i dobiti licencu za nastup u Evropi.


- Rekonstrukcija nam je prioritet, ali ne znači i da ćemo otkazati gostoprimstvo Slobodi - kazao je Džidić, koji je izrazio sumnju da bi rekonstrukcija mogla biti okončana do početka naredne nogometne sezone.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
22/05/2009 20:41