beats by dre cheap

Nakon Slavije će se znati ko ostaje, a ko ide!

Fudbaleri Sarajeva u subotu gostuju u Lukavici gdje će protiv domaćina Slavije odigrati posljednji meč u ovoj sezoni Premijer lige BiH. Oba tima skupila su po 49 bodova, s tim da je Sarajevo treće, a Slavija četvrta, zbog trenutno boljeg međusobnog omjera, ali i bolje gol razlike "bordo" tima. Iako su oba kluba osigurali put u Ligu UEFA (Euroliga) naredne sezone, teško da će utakmica u Lukavici biti revijalnog karaktera. Ako pobijedi, a u slučaju kiksa Slobode u Laktašima, Sarajevo bi moglo zauzeti drugu poziciju, što bi ih odvelo direktno u drugo pretkolo Lige UEFA. Trener Sarajeva Mehmed Janjoš još nije siguran hoće li voditi najjači sastav u Lukavicu.

 

- Nećemo kalkulisati. Većina prvotimaca trebali bi nastupiti, možda i bude malih promjena u ekipi, ali nisam još siguran. Uglavnom, sastavit ću tim koji se može nadigravati sa Slavijom - kaže Janjoš.

 

Janjoš ovih dana održava sastanke sa svim prvotimcima.

 

- Održavamo veoma korisne sastanke. Razgovaramo o protekloj sezoni, učincima, stanju u ekipi, o greškama i budućim utakmicama u Evropi i slično, ali i o tome kome se ostaje u timu, a kome ne. To su privatni sastanci, između mene i igrača - kazao nam je popularni Čala.

 

- Odmah nakon meča sa Slavijom, mi u stručnom štabu i Uprava održat ćemo sastanak, kako bi razmotrili sve. Ko nam je potreban, ko nije, da li i koliko imamo novca za pojačanja i slično - rekao nam je Janjoš, koji bi uskoro trebao postati vlasnik trenerske profi licence.

 

Bolje četvrti nego drugi?

 

Eventualni poraz u Lukavici možda može donijeti i koristi Sarajevu. Ako ostanu treći ili padnu na četvrtu poziciju na tabeli, fudbaleri u "bordo" dresovima igrat će prvo pretkolo Lige UEFA gdje će biti nositelji, a u slučaju prolaza dalje, što je realno za očekivati obzirom na kvalitet mogućih protivnika iz Andore, Estonije, Azerbejdžana, Luksemburga, Estonije, Malte, Albanije... Sarajevo bi imalo zagarantovane četiri utakmice u Evropi. Pored novčanih nagrada od UEFA - e, klub bi mogao više zaraditi od prodaje ulaznica, pronaći više sponzora...

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
23/05/2009 08:32