beats by dre cheap

Felix Magat : Hvala Bosancima!

Feliks Magat je sudbinski vezan za bh. igrače. Traje to tridesetak godina. Igrao je svojevremeno sa Husnijom Fazlićem, igračkom i trenerskom legendom banjalučkog Borca, danas skautom Verdera. Tada su Hune i Feliks igrali u Sarbrikenu, nekad jakom bundesligašu. Magat je najzaslužniji za impresivnu karijeru Hasana Salihamidžića. Tesao ga je i klesao u jugen timu HSV, poto m ga kao tinejdžera poveo na pripreme prvog tima Hamburga, a onda, kada je preuzeo prvi tim, gurnuo i Bracu među seniore. Kasnije su zajedno bili u Bajernu. Koliko je god Magat zaslužan za Bracin uspjeh, toliko su i njega „pogurali“ Džeko i Misimović. Priznao je to „tiranin“ reporteru našeg lista, dok je na centru stadiona davao brojne intervjue.

 

- Hvala Bosancima. Ne izdavajam igrače, ali Džeko i Misimović su bili kolosalni. Ovo nije njihov krajnji domet. Džeko će napraviti sjajnu karijeru. Bolju nego Hasan. I Misimović je maestralan. Njegove lopte imaju oči. Zato je i vaša reprezentacija moćna, jer ima moje igrače - sa osmjehom je završio razgovor "u prolazu" Magat.

 

Bio je pod emocijama, inače težak za intervjue, svima je želio ugoditi, pa smo i mi imali nekoliko minuta na raspolaganju. Ostao bi i duže da ga nisu razvlačile njemačke kolege. Magat nije govorio o potencijalnom klubu našeg diva.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
25/05/2009 19:18