beats by dre cheap

Irfan Smajlagić preuzima RK Bosna SO?

Glavni tajnik RK Bosna SO Tarik Smajović je u svom razgovoru za Kalman radio izjavio kako će Irfan Smajlagić vjerojatno postati novi trener BH prvaka. Uprava RK Bosna Sunce Osiguranje usaglasila je stavove uoči sjednice koja bi se trebala održati 4. juna, a na kojoj će se govoriti o planovima i ambicijama za narednu sezonu.


Bosna SO je u 2008./2009. ostvarila odlične rezultate, BiH je predstavljala u Ligi prvaka, gledatelji su često znali ispuniti dvorane, pa je za nadati se da će tako biti i u narednim godinama. Protekla sezona može se ocijeniti dosta uspješnom, domaća takmičenja smo završili superiorno, ali to su bila i očekivanja same Uprave kluba. Na početku je izvršen dosta jak izbor igrača, koje je u prvom dijelu sezone dobro vodio trener Gregor Cvijič, a na kraju je to na vrlo profesionalan način začinio Vojislav Rađa, potvrdivši veliki trenerski i stručni kapacitet. Opšti zaključak za nastupe Bosna Sunce Osiguranja u Evropi, prema realnom pogledu na kvalitet ekipe, jeste da smo mogli više. Posebno smo nezadovoljni nesretnim i nespretnim remijem protiv grčkog Doukasa koji nas je koštao historijskog rezultata i plasmana u drugu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, za što je isključivo odgovoran bio trener Gregor Cvijič.


Sama nerealizacija naših planova u Ligi prvaka bitno je utjecala na imidž kluba, ali i na finansijske prihode. Remi u Halkidi nas je koštao i bodova na klupskoj EHF rang listi. Trenutno smo na 21. poziciji sa koje ćemo u narednoj sezoni, zbog reorganizacije Lige prvaka, morati igrati pretkolo u ovom takmičenju. Vojislav Rađa je preuzeo ekipu u jednom dosta nezahvalnom periodu, no svojim iskustvom i autoritetom postavio je nove temelje ekipi. U osmini Kupa pobjednika kupova uspjeli smo eliminisati rusku ekipu Kaustik i to na superioran način, no na nesreću u četvrtfinalu smo eliminisani od, realno podjednake po kvaliteti ekipe, Kadetten Schaffahausena. Zaključak za prvi dio je jasan - da bi RK Bosna SO mogla praviti bolje rezultate u Evropi, potreban joj je veći broj evropskih utakmica, ali i jača liga. I ova sezona pokazala je da nam nedostaje veći broj kvalitetnijih utakmica. Stoga ćemo u narednom periodu svaku ideju osnivanja Regionalne lige podržati.


Ako želimo da se kao zemlja otvaramo ka Evropi, onda i naši klubovi treba da dostojno predstavljaju državu u evropskim takmičenjima. Da bi se išlo dalje, prioritetno nam je rješavanje stabilnog budžeta s kojim bi se osigurao novi, trogodišnji, plan i program. Financiranje nam je neophodno želimo li da klub nastavi i dalje našu zemlju predstavljati uspješno u Evropi. Sjednica Upravnog odbora kluba zakazana je za 4. juni 2009. nakon koje će biti poznato da li je usvojen predloženi budžet u iznosu od milion eura. Tek tada ćemo moći stupiti u pregovore sa igračima kojima su istekli ugovori, zatim, velikim trenerskim imenima koji su pokazali interes za naš klub i kojima je Bosna SO izazov. Ali, sada se nikako ne želimo dovesti u situaciju da u narednoj sezoni ne možemo ispunjavati obaveze prema igračima, trenerima i državi. Ovaj cijeli projekt rađen je radi ozbiljnijih i dugotrajnijih nastupa u Evropi. Ukoliko se osiguraju potrebna sredstva nastojat ćemo na mjesto trenera dovesti eminentno trenersko ime, koje će prezentirati svoj projekat. Uprava će novom treneru dati puna ovlaštenja oko formiranja novog Stručnog štaba s kojim će koordinirati od pionirske do seniorske selekcije. U našim planovima za sljedeću sezonu podrazumijevamo osvajanje domaćih takmičenja. S ovakvim igračima to jednostavno mora biti imperativ. Naravno, želja nam je i napraviti iskorak u Ligi prvaka i izboriti plasman u drugu fazu.


U planu je i reorganizacija rada Uprave kluba. Članovi Upravnog odbora spremni su se prihvatiti poslova koji će se ticati promocije RK Bosna Sunce Osiguranja u Evropi, reorganizacije omladinske škole, unapređenja marketinga, kvalitetnijeg rada, preuzimanja odgovornosti... Ukoliko ne dođe do usvajanja budžeta, morat ćemo se okrenuti omladinskim kategorijama i ekipu osvježiti sa isključivo domaćim igračima. Ono što je sigurno, tada se od nas neće moći očekivati veliki rezultati u Evropi - smatraju u Upravi jednog od najuspješnijih bh. klubova.


Glavni tajnik RK Bosna SO Tarik Smajović je u svom današnjem razgovoru za Kalman radio izjavio kako se vode pregovori sa Irfanom Smajlagićem, nekada najboljim svjetskim desnim krilom, a sada trenerom rukometne reprezentacije Egipta.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
25/05/2009 19:19