beats by dre cheap

Doborac protiv Harmandića za titulu

U okviru 9. kola Lige za prvaka rukometnog prvenstva Slovenije dvije vodeće ekipe, Cimos i Gorenje, upisali su sigurne trijumfe tako da će novog prvaka Slovenije odlučiti suret posljednjeg 10. kola u kojem je Cimos domaćin Gorenju.

 

Rukometaši iz Kopera u 9. kolu uspješno su prošli gostovanje u Slovenj Gradecu. Cimos je sigurnom igrom pobijedio domaći Prevent (26:21). Naš reprezentativac u dresu Cimosa, Damir Doborac, postigao je dva gola, a najzaslužniji za trijumf Cimosa bio je Mrvaljević, koji je sa 6 golova bio prvi strijelac gostiju.

 

Rukometaši Gorenje su zbog prve finalne utakmice Kupa EHF u kojoj su poraženi od Gummersbacha, utakmicu 9. kola odigrali ranije. Na noge ekipi našeg Adnana Harmandića došao je nekadašnji div slovenačkog rukometa, Celje PL, te doživio još jedan katastrofalan poraz. Gorenje je pred oko 1.000 vatrenih navijača upisalo ubjedljivu pobjedu (25:15), a Adnana Harmandić postigao je tri gola.

 

Utakmica između Cimosa i Gorenja na rasporedu je u četvrtak u Koperu i nakon ove utakmice biće poznat novi rukometni prvak Slovenije.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
26/05/2009 07:33