beats by dre cheap

Žarkovićeva nezaustavljiva

Nina Žarković, plivačica trebinjskog Leotara, postavila je novi rekord BiH u disciplini 50 m delfin u omladinskoj kategoriji.

 

Žarkovićeva je na međunarodnom plivačkom mitingu "Zlatni Orlando", koji je održan proteklog vikenda u Dubrovniku, ostvarila vrijeme 30.08, čime je oborila omladinski rekord BiH u 50-metarskim bazenima. Ona je nastupila i u disciplini 100 m slobodno gdje je osvojila treće mjesto.

 

Pored nje u Dubrovniku su nastupile još dvije plivačice Leotara - Maja Čučković i Ivana Ninković. Ninkovićeva je osvojila dvije bronzane medalje u disciplinama 50 i 100 m prsno. Na ovoj poznatoj međunarodnoj plivačkoj smotri učestvovalo je ukupno 150 plivača iz 31 kluba Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

O jačini ovog međunarodnog plivačkog mitinga govori podatak da su na njemu učestvovala i nekolicina olimpijaca iz Hrvatske i Slovenije, među kojima i Hrvatica Sanja Jovanović, bivša svjetska rekorderka na 50 m leđno. Na ovom mitingu je Slovenac Emir Tahirovič na 50 m prsno isplivao rezultat 27.20, što je za tri desetinke slabije od svjetskog rekorda. Za taj najbolji isplivani rezultat po FINA bodovima pripala mu je i novčana nagrada od 1.000 evra.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
27/05/2009 08:38