beats by dre cheap

Sergej Barbarez : Prihvatio bih funkciju direktora Hamburgera

Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, prema pisanju njemačkih medija jedan je od glavnih kandidata za funkciju sportskog direktora HSV-a. U razgovoru za SportSport.ba idol bh. nacije priznao je da mu laskaju ovakvi nastupi i da bi rado prihvatio ovu funkciju.


- I ja sam to pročitao u novinama, ali za sada me niko nije kontaktirao. Ukoliko mi ponude ovu funkciju bez razmišljanja ću to prihvatiti, rekao je Barbarez, dodavši:


- Ne bih mnogo razmišljao, jer to je vrh pozicija. Međutim, ne bi valjalo previše pričati o tome dok ne bude nešto konkretno. Sigurno da situacija u klubu nije ružičasta i mora se dosta stvari posložiti. Sezonu smo spasili tek u posljednjoj minuti sezone i zato smo svi presretni. Malo nam je nedostajalo da ostanemo bez ičega, a na kraju smo izborili Kup UEFA. Ipak, još jednom ponavljam, ako mi ponude ovu funkciju, bez razmišljanja ću to prihvatiti.


Barbarez na ljeto dolazi u BiH kako bi započeo prvi semestar za Profi licencu.


- Seminar počinje krajem ljeta i vjerujem da ću do kraja naredne sezone imati profi licencu. Vjerujem da će uskoro doći i mojih pet minuta“, ističe Barbarez.


Nekadašnji kapiten BiH upoznat je sa informacijom da je HSV zainteresovan za dovođenje Senijada Ibričića, bh. reprezentativca koji nosi dres splitskog Hajduka.


- Pitali su me za njega, kako ne bi lutali po Evropi i provjeravali sve igrače. HSV-u je predložen milion nekih imena. Moram istaći da je na toj listi mnogo naših igrača. Menadžeri većine naših internacionalaca nude svoje pulene. Možda to i nije dobro, ali vidjećemo kako će sve završiti. Možda neko i prođe, kaže Barbarez. 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
27/05/2009 15:39