beats by dre cheap

Almedin Fetahović: Možda se i povučem

Prvi osvajač međunarodne medalje za našu državu od njenog osamostaljenja Almedin Fetahović najavljuje odlazak iz boksa, u kojem je postigao ogroman uspjeh i kao aktivan takmičar i kao trener.


- Šta to vrijedi kada o mojoj sudbini odlučuju ljudi koje ne interesira sport nego samo novac. Od reprezentacije su odavno digli ruke, pa sam, uz trenersku funkciju, bio primoran i da se snalazim kako znam i umijem da bokserima omogućim nastup na međunarodnoj sceni. Predsjedništvu Saveza kvarim kombinacije, jer sa mnom ne mogu manipulirati, ali ni ja više nema snage da se borim sam sa svim nedaćama i razmišljam da potpuno dignem ruke od boksa i posvetim se nečemu drugom - kaže Fetahović.


Njegovo razočarenje kulminiralo je nakon niza, kako kaže, potpuno nelogičnih poteza vrha Bokserskog saveza BiH, prije svega, otimanja domaćinstva pojedinačnog prvenstva države, koje je dobio njegov klub (BK Ilidža), ali je kasnije dodijeljen banjalučkoj Slaviji.


- Na konkurs se u roku javio samo moj klub i dobio organizaciju, koja nam je oduzeta mimo svih propisa - tvrdi Fetahović.


Potom je, dodaje Fetahović, novi organizator obavijestio učesnike da im neće snositi troškove smještaja tokom Prvenstva, iako je to jedan od uvjeta konkursa?


- Očekivao sam da će barem tada Savez reagirati, ali nema ko zakazati sjednicu jer su i predsjednik i potpredsjednik podnijeli ostavku. I šta ja tu dalje da radim - pita se razočarani Fetahović.


                                   Zlato u Monpeljeu


Almedin Fetahović je na Mediteranskim igrama 1993. u francuskom Monpeljeu osvojio zlatnu medalju, prvu za bh. sport na međunarodnoj sceni. Dvije godine kasnije bio je peti na Svjetskom prvenstvu u Berlinu. Nakon toga se posvetio trenerskom poslu. Jedan je od osnivača BK Ilidža. Na Evropskom prvenstvu u Liverpulu prošle godine bio je trener Memnuna Hadžića, koji je osvojio bronzanu medalju, što je najveći uspjeh u historiji bh. boksa.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
29/05/2009 08:34