beats by dre cheap

Željo protiv skrivanja sudija

Sudije derbi utakmice posljednjeg kola Prve rukometne lige Federacije BiH - Grupa "Jug", između Zrinjskog i Željezničara Extrem biće određene dva sata prije početka utakmice i zato protestujemo, kazao je jučer Dragomir Bulajić, predsjednik RK Željezničar.

 

Pero Marić, kontrolor takmičenja, poslao je dopis klubovima da će se delegiranje sudija izvršiti na dan utakmice, kako ne bi bilo pritiska na djelioce pravde. Radi se o najbitnijem susretu sezone u borbi za plasman u Premijer ligu BiH, u kojoj Željezničar brani osam golova prednosti iz prvog meča u Sarajevu i ima tri boda više od drugoplasiranih Mostaraca.

 

- Prema propozicijama takmičenja, tačnije članu 56, delegiranje sudija se obavlja u ponedjeljak ili srijedu za mečeve koji se igraju naredni vikend. Komesar Marić je kazao kako je ova neobična odluka da se to uradi pred utakmicu u skladu sa novim pravilima Evropske rukometne federacije, ali nam ta pravila nikad nisu dostavljena iako smo to zahtijevali od njih , kazao je Bulajić.

 

Predsjednik "plavih" smatra da je u pitanju prljava igra kako bi se spriječio plasman "Želje" u najviši rang takmičenja.

 

- Sudije su nas krale tokom cijele sezone, a naročito je to došlo do izražaja u Ljubuškom, gdje smo jedva pobijedili sa jednim golom razlike. Ovakvim potezom i sakrivanjem njihovih imena očigledno je da ćemo biti pokradeni i u Mostaru. Nećemo bojkovati ovaj susret, ali želimo da upoznamo javnost šta se radi, ističe Bulajić.

 

Odluka o putniku u Premijer ligu BiH bit će poznata u subotu, kada igraju Zrinjski i Željezničar s početkom u 20 sati.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
29/05/2009 09:08