beats by dre cheap

Otpao povrijeđeni Regoje

Kombinovana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u hotelu Hercegovina na Ilidži, a selektoru Miroslavu Ćiri Blaževiću na prvoj prozivci se odazvalo 16 fudbalera, većinom onih koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

 

Emir Spahić i Sanel Jahić su kasnili, ali bi se i oni trebali pojaviti na prvom treningu, dok je Bojan Regoje, stoper Slavije povrijeđen i male su šanse da sa ostatkom ekipe krene u Tashkent gdje će Ćirini zmajevi 1. juna odigrati prijateljsku utakmicu protiv Uzbekistana.    


- Sa velikim nestrpljenjem očekujem da vidim sa kakvim igračkim kadrom raspolažem, odnosno znatiželjan sam kakve kapacitete imaju igrači na koje ću računati u meču sa Uzbekistanom, rekao je selektor Blažević, naglasivši da njegove izabranike u Tashkentu očekuje težak ispit:


- Klubovi iz Uzbekistana izbacili su u azijskoj ligi prvaka sve protivnike iz Irana, što nam govori da je riječ o veoma kvalitetenoj fudbalskoj naciji. Sigurno će nam pokušati zagorčati život, ali isti tako vjerujem da ćemo se dobro spremiti i da im nećemo priušitit to zadovoljstvo.

 

Selektor našeg nacionalnog tima dotakao se i predstojeće dvije utakmice, koje slijede nakon gostovanja u Uzbekistanu (selekcija novinara 5. juna i Oman četiri dana kasnije).


- Imali smo dosta problema u sastavljanju ekipe za gostovanje u Tashkentu, ali svi oni koji neće putovati u Uzbekistan opravdano su odsutni. Vjerujem da će svi biti na raspolaganju za naredne dvije utakmice u kojima želim isprobati mnogo kombinacija. Vrlo mi je važna utakmica sa selekcijom novinara. Moram priznati da se pomalo pribojavam te utakmice. Nije istina da sam izjavio kako ćemo im utrpati deset komada. To će biti utakmica u kojoj nema favorita. Nadam se samo da nećemo izgubiti, naglasio je uz određenu dozu šale i ozbiljosti selektor Blažević.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
29/05/2009 20:41