beats by dre cheap

Težak zadatak pred "Studentima"

Košarkaši Bosne ASA BHT na gostovanju u Širokom Brijegu protiv domaće ekipe Širokog Eroneta u subotu igraju drugu utakmicu finala play-offa Prvenstva BiH. "Studente" očekuje težak zadatak jer samo pobjedom mogu izboriti "majstoricu" u Sarajevu, nakon što su u prvom susretu u Skenderiji poraženi sa 78:87. Po riječima trenera Vlade Vukoičića, naočekivani poraz od Širokog poremetio je planove, ali ne i ambicije njegove ekipe.


- Ambicije su da odbranimo titulu. Sigurno da je ovo teži put. Propustili smo dobru priliku da s eventualnih 1:0 idemo rasterećeni. Svi smo svjesni šta ova utakmica znači za nas. Pokušat ćemo da sa većom energijom i željom, kao i maksimalnom borbenošću vratimo finale i dođemo do majstorice u Sarajevu", kazao je Vukoičić.


On je dodao da je zdravstveni bilten povoljniji u odnosu na prvi susret da će svi igrači biti spremni. U osvrtu na poraz od prije dva dana, Vukoičić ističe da njegovi igrači nisu uspjeli da nametnu svoj ritam igre, što je sa svakim minutom povećavalo nervozu.


- Utakmicu u Sarajevu odredio je kraj prve četvrtine, kada smo vodstvo od sedam razlike ispustili za minutu i nismo uspjeli da se odvojimo na veću razliku. Možda je to upravo recept za pobjedu u Širokom, jer je vrlo bitno da od samog starta pokažemo po šta smo došli. Široki je u prvoj utakmici maksimalno iskoristio psihičku rasterećenost, sa kojom su doputovali u Sarajevo i kažnjavali su svaku našu grešku", prokomentirao je Vukoičić.


Druga utakmica play -offa Široki Eronet - Bosna ASA BHT igrat će se u dvorani Pecara u subotu u 20.00 sati.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
30/05/2009 07:15