beats by dre cheap

Klubovi iz Tuzlanskog kantona napuštaju NSBiH?!

Ukoliko tuzlanska Sloboda danas ne bude prijavljena za kvalifikacije Lige UEFA (Euroliga), klubovi iz Tuzlanskog kantona zamrznut će svoje članstvo i prekinuti sve kontakte sa N/FSBiH. Takvu informaciju potvrdio nam je sportski direktor Enes Mešanović, dodavši, da Sloboda neće pokleknuti u svojim nastojanjima sve dok postoji i minimum nade za nastup na euro sceni.

 

                                   Tužit ćemo Savez

 

- Nećemo odustati, jer smo svoj plasman u kvalifikacije za Evropu izborili na zelenom terenu, a ne nekim zakulisnim radnjama. Nama su klubovi iz tuzlanskog kantona dali podršku, a iz NSTK smo dobili uvjeravanja kako će svi odnosi sa N/FSBiH biti zamrznuti ukoliko Slobodi bude uskraćena licenca - kaže Mešanović.

 

U NSTK najavili su za danas press konferenciji na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti (ne) izdavanje licence Slobodi. Mešanović navodi, kako Sloboda planira i tužbu protiv NF/SBiH.

 

- Koliko znam prošle godine klubovi iz Litve su prijavljeni UEFA-i dva dana prije žrijeba. Dakle, nade ima, a iako su iz N/FSBiH kupovali vrijeme, uvjeravam ih da nećemo odustati do posljednje sekunde. Na koncu će uslijediti tužba protiv N/FSBiH kojom ćemo tražiti da nam namire uložena novčana sredstva u sezoni 2008/09. - najavljuje Mešanović.

 

                                   Šta ćemo sa Malkočevićem?

 

Na koncu, Mešanović je, jačim tonom, zaključio.

 

- Ima novinara koji me pitaju šta ćemo s Malkočevićem, kojem je istekao ugovor. Eto, reci mi ti šta ćemo! Čekajte ljudi da završimo sa poslom oko licenciranja, pa ćemo onda vidjeti šta i kako dalje - kazao je sportski direktor.

 

Poražavajući odnos je N/FSBiH prema Slobodi kao jednom od najstarijih klubova u našoj zemlji. U mafijaškom krugu N/FSBiH korist iz novonastale situacije izvući će Široki Brijeg. Kako se vremena mijenjaju govori podatak kako su prije 20 - tak godina nogometaši Mladosti iz Lištice sanjali utakmicu s tuzlanskom Slobodom. U godini Slobodinog jubileja persone iz N/FSBiH poništile su sav trud i znoj tuzlanskih nogometaša, svjesno otvorivši vrata Širokom Brijegu, klubu koji je nastao na temeljima pomenute Mladosti iz Lištice. No, ako je suditi po narodnoj izreci - oteto, gotovo uvijek bude i prokleto.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
01/06/2009 10:09