beats by dre cheap

Dominković želi poništiti prvenstvo

Iako je rok za prijavu nogometnih klubova u evropska takmičenja već trebao biti upućen čelnicima UEFA-e, slučaj Slobodine suzpenzije poremetio je administrativce u NS BiH. "As" otkriva detalje Slobodine suspenzije i čiji je interes da prvenstvo bude neregularno.


Poništavanje prvenstva


- Kada je Orašje ispalo iz lige, Iljo Dominković je saznao da Premijer liga može biti neregularna i da će se tada poništiti prvenstvo. Svi misle da je Dominković pao kada je Orašje ispalo iz lige, ali on ima sada zadatak da prvenstvo bude neregularno, pa da ponovo isti klubovi igraju u Premier ligi, s opcijom proširenja - veli jedan od članova komisija pri NS BiH.


Logika je čista, ako je Sloboda igrala pod suspenzijom, niko ne može u Evropu i poništava se prvenstvo, a ako nije, Tuzlaci idu u Evropu. Dominkoviću problem prave drugi hrvatski predstavnici, prije svih Široki i Zrinjski, jer oni žele u Evropu. Član Disciplinske komisije Ilija Plavotić kazao nam je kako je problem u administraciji Saveza, a ne komisijama.


                                   Bez pečata


- Slobodi je Disciplinska komisija odredila predsuspenziju 31. oktobra 2008. godine i kazala kako mora uplatiti dug Budućnosti iz Banovića u roku od 15 dana. Na prvoj sjednici dobili smo papir bez pečata, a na drugoj papir s pečatom, što pokazuje kako radi administracija u našem Savezu - govori član Disciplinske komisije Ilija Plavotić.


Žrijebanja za međunarodna takmičenja počinju 20. juna, a kako nam je kazao sportski direktor Slobode Enes Mešanović, Sloboda će zahtijevati povlačenje svih svojih ljudi iz NS BiH ukoliko se ne riješi ovaj slučaj.


- Mi imamo jasne stavove: ako smo suspendovani, cijelo prvenstvo je neregularno. Međutim, ako nismo, mi trebamo ići u Evropu i to je sasvim jasno - govori za "as" sportski direktor Slobode Enes Mešanović.


Prebacivanje loptice


- Dao sam svoje mišljenje, ali ne mogu ja dati odluku o tome je li Sloboda suspendovana ili ne. Shvatili su da su pogriješili, pa sada prebacuju lopticu na mene - veli Mile Kovačević, t

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
01/06/2009 18:09