beats by dre cheap

Vukoičić: Šansu smo propustili u Sarajevu

Bosnin trener Vlada Vukoičić smatra da je finale, praktično, izgubljeno još u prvom meču u Sarajevu te da je revanš u Širokom Brijegu (75:81) ipak bio prevelika prednost za domaći sastav.


- Atmosfera u Širokom Brijegu bila je izvanredna, 5.000 ljudi, istina naklonjenih domaćinu, ali su pune tribine i nas motivirale. S druge strane, postojao je pritisak.


                                   Postojao je pritisak


Znali smo da nam kiks odnosi titulu, a nakon što smo doživjeli pad kod vodstva od 13 poena razlike, domaći su dobili ogromno samopouzdanje, probudila se i publika. U tim momentima nije bilo lako ni suditi. Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali se, jednostavno, osjetila sva prednost domaćeg terena - ističe Vukoičić.


Glavni problem "Studenata", dodaje Vukoičić, bila je prilično načeta skakačka linija. Nedovoljno oporavljeni Hajrić i Ivanović, kojem predstoji operacija koljena, odsustvo Zimića, čija bi visina u duelima sa timovima koji imaju jaku unutrašnju igru itekako dobro došla... bile su okolnosti koje je Široki odlično iskoristio.


- Ispadanjem nekoliko visokih igrača izgubili smo pravi ritam, mlađi i neiskusniji košarkaši nisu mogli izdržati pritisak finala i nakon što kod 70:73 tri minute prije kraja nismo iskoristili šansu, utakmica je bila izgubljena - tvrdi Vukoičić.

 

Time je Bosna zaključila sezonu u kojoj je, nakon osvajanja domaćeg Kupa i izborenog prava na dva bh. kluba u NLB ligi, ipak propustila šansu da odbrani i Prvenstvo.


- Ne želim se pravdati, ali Bosna je podnijela strašan teret tokom sezone, dok je Široki rutinski odrađivao Ligu 13, birao pojačanja za dva mjeseca Lige 8 i plej-of.


                                   Ostali bez energije

 

Mnogo smo se potrošili, i fizički i emotivno, igrali smo na gornjoj granici svojih mogućnosti i, povrh svega, imali ogromnih problema sa povredama, ne samo visokih igrača nego i našeg najboljeg šutera Ikonića. Nismo imali dovoljno energije, ne zato što nismo htjeli nego zato što nismo mogli - naglašava Vukoičić.


Po završetku utakmice, Vukoičić kaže da je čestitao svim prvotimcima na profesionalnom odnosu tokom čitave sezone.


- Slijedi desetak dana odmora, a onda, vjerovatno, dvije sedmice treninga na koje ćemo, možda, dovesti i neke nove košarkaše - rekao je Vukoičić.


                        Đorđević odlazi, Jovanović na listi želja


Vukoičić kaže da je za sada izvjestan samo odlazak pleja Dušana Đorđevića, koji je, nakon izvanredne sezone u Bosni, dobio ponudu slovenskog prvaka Union Olimpije. Sa nekoliko prvotimaca pregovarat će se o produžavanju saradnje. Kada je riječ o potencijalnim pojačanjima, Vukoičić ne krije zanimanje za pleja Slobode Dite Zlatka Jovanovića, kojem je istekao ugovor.


- Recimo da je Jovanović jedan od igrača koji su na našoj listi želja - kaže Vukoičić.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
02/06/2009 09:05