beats by dre cheap

Od ponora do trona

Košarkaši Širokog Eroneta osvojili su svoj šesti naslov prvaka Bosne i Hercegovine nakon što su finale plej-ofa sa Bosnom ASA BH Telecomom riješili u dvije utakmice.


                                   Dodatni stimulans

 

Svog najvećeg rivala i branioca naslova Širokobriježani su u revanšu na Pecari savladali sa 81:75 nakon što su i prvu utakmicu u Skenderiji riješili sa 87:78. U izvanrednom ambijentu pune tribine bile su dodatni stimulans izabranicima Hrvoja Vlašića. Neizvjesna i uzbudljiva utakmica obilježena je sa nekoliko serija, ali su ipak uspješniji bili domaćini, koji su, zajedno sa navijačima, na parketu proslavili titulu.


Fešta je nastavljena u centru Širokog Brijega, gdje je, uz pjesmu i veličanstven vatromet, igrače, trenera i članove uprave kluba dočekalo više od 5.000 ljudi. Široki je u samo dva mjeseca od ponora stigao na tron. Turbulentna sezona završena je na najbolji način, ali nije izgledalo tako s početka, pogotovo ne nakon što je poslije "mučenja" u Ligi 13 drugi dio sezone Široki otvorio porazom.


                                    Vlašić ostaje

 

Tada je sa kormila otišao Josip Vranković, a ekipu je preuzeo Hrvoje Vlašić, čovjek čije se znanje i autoritet mnogi osporavali.


- Vjerovao sam u sebe i u igrače. Da nije tako, ne bih se ni prihvatio ove uloge u iznimno teškim trenucima. U nepuna dva mjeseca igrači su bili pravi junaci, veliki ratnici koji su odgovorili svim izazovima. Zaista zaslužuju sve čestitke na ovom velikom uspjehu. Ne smijem ne spomenuti prethodnika Joku Vrankovića, koji je napravio veliki posao, koji sam ja finalizirao - kazao je Vlašić, koji će, vjerovatno, dobiti priliku da i iduće sezone vodi najuspješniji košarkaški klub u BiH, i to u NLB ligi.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
02/06/2009 09:06