beats by dre cheap

Savez probio rok za prijavu klubova u evropska takmičenja

Makar se očekivalo da će ponedjeljak biti dan odluke kada je u pitanju spor Slobode s Nogometnim savezom BiH u vezi s neizdavanjem licence za međunarodna takmičenja, jučer se ipak ništa bitno nije desilo. NSBiH je, naime, probio rok da Evropskoj nogometnoj uniji (UEFA) prijavi bh. klubove za nastupe u evropskim kupovima.


Umjesto bilo kakve suvisle informacije, na internet-stranici Saveza objavljeno je saopćenje, u kojem se ponavlja kako je tekao proces licenciranja (o čemu smo već nekoliko puta pisali), ali opet bez konkretnog obrazloženja zašto Slobodi nije odobren nastup u Evropi koji su, prema plasmanu na tabeli, izborili.


Iako ni to nije konkretno pojašnjeno, iz saopćenja se može zaključiti da je NSBiH obavijestio UEFA-u da su Zrinjski, Slavija, Sarajevo i Široki Brijeg dobili međunarodne licence. Prema proceduri, nakon tog dokumenta u Nion je trebala otići i prijava bh. klubova za nastup u međunarodnim kupovima, ali nije. Razlog tome može biti samo kupovina vremena, a jedina moguća posljedica su kazne iz Niona.

 

                                   Podrška NS TK Slobodi


Nogometni savez Tuzlanskog kantona podržava rukovodstvo Slobode u nastojanju da se pravno izbore za dobivanje licence i izlazak kluba na međunarodnu scenu.


- Preko svojih predstavnika tražit ćemo odgovornost svih koji su upleteni u ovaj slučaj kojim je ozbiljno narušena saradnja NS Tuzlanskog kantona sa NSBiH. Saradnja će biti upitna, a konačan stav zauzet će naša Skupština - rekao je Suad Salihbašić, predsjednik Izvršnog odbora NS TK, ujedno i član Izvršnog odbora NSBiH.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
02/06/2009 10:59