beats by dre cheap

KK Bosna ASA BHT : Novo okupljanje 4. avgusta

Zajedničkim ručkom klupskog menadžmenta, stručnog štaba i igrača, Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom jučer je zaključio turbulentnu sezonu, kojom su čelnici "Studenata" ipak zadovoljni. Osvojen je jedan domaći trofej (Kup BiH), drugi (Prvenstvo) izgubljen je u finalu, ali za Bosnu je ipak najbitnije da je u NLB ligi izborila pravo na dva bh. kluba u ovom veoma jakom regionalnom takmičenju.


- Druženje s igračima i trenerima iskoristili smo da bismo im se zahvalili za jako dobru sezonu. Ostaje žal za titulom, ali zadovoljni smo ukupnim dojmom, uz nadu da će iduće sezoni biti još bolje - ističe klupski direktor Admir Bukva.


Nakon desetak dana odmora, mlađi igrači će pod vodstvom trenera Šehovca i Redžića nastaviti raditi, dok je šef stručnog štaba Vlada Vukoičić prozivku prvog tima zakazao za 4. avgust. U klubu su zainteresirani za nastavak saradnje s igračima kojima su istekli ugovori (Goran Ikonić, Ivan Ivanović, Elvir Ovčina).


Njima su, kaže Bukva, već prezentirani klupski stavovi, pa se očekuje odgovor, te dodaje da se pregovara i sa Suadom Šehovićem, koji ima ugovor, ali i mogućnost odlaska uz obeštećenje. U narednim danima intenzivirat će i kontakt s potencijalnim pojačanjima.


                                   Đorđeviću otvorena vrata


Kao što smo ranije nagovijestili, plej Dušan Đorđević će karijeru, nakon sezone u Bosni, nastaviti u ljubljanskoj Olimpiji. Bosnini čelnici poželjeli su mu sve najbolje.


- Đorđević nije dugo proveo u Bosni, ali je pokazao toliku dozu profesionalizma da će mu vrata ovog kluba uvijek biti otvorena - kaže Bukva.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
03/06/2009 09:06