beats by dre cheap

Zoran Ćurguz: S pojačanjima ne smijemo griješiti

Prošlogodišnji šampion Premijer lige BiH u fudbalu Modriča Maksima ove sezone je potpuno podbacila i tek se u posljednjem kolu spasila ispadanja u niži rang. Na polovini sezone angažovan je trener Zoran Ćurguz, koji je u najnezgodnijem trenutku doveden da spasi čast "uljara", u čemu je i uspio.

 

- Prošli smo kroz jedan težak period. Kada sam došao, situacija nije bila sređena. Zatekao sam dosta podjela. Igrački kadar nije bio izdefinisan. Bili smo u toku prelaznog roka kada nismo mogli da dovedemo adekvatna pojačanja. Ispostavilo se da osim Vladana Kujundžića i Bojana Pupčevića ostali momci i nisu bili pojačanja. Na kraju, ljudi iz Izvršnog odbora uspjeli su da se slože. Zahvaljujući tome, pa igračima, odnosno načelniku grada Mladenu Krekiću, koji je povukao određene ključne poteze, te rukovodstvu FS RS, mi smo uspjeli da ostvarimo naš cilj, da ostanemo u Premijer ligi BiH, rekao je Ćurguz.

 

On kaže da su ključne bile utakmice na domaćem terenu, gdje je Modriča olako gubila bodove.

 

- Računica je jasna. Da Modriča nije izgubila 13 bodova kod kuće borila bi se za jednu od pozicija koje vode u Evropu. Moramo povući dobre poteze u prelaznom roku, ne smijemo pogriješiti. Ako se sve kockice poslože, možemo ciljati međunarodnu sportsku scenu, kazao je šef struke "uljara" i dodao:

 

- Postoji sedam ili osam igrača koji su pokazali i karakterne osobine i fudbalski kvalitet i njih ćemo pokušati za zadržimo. Dio igrača će morati još da se dokazuje jer su još mladi, a ona grupa od nekih sedam igrača koji nisu zadovoljili će morati napustiti klub. Moramo angažovati isto toliko igrača. Trebaju nam kvalitetan čuvar mreže, pa igrač iz zadnje linije, četiri momka u veznom redu i jedan izvanredan napadač.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
04/06/2009 10:01