beats by dre cheap

Željo ponovo u WABA ligi

ŽKK Željezničar je na putu povratka u WABA ligu u kojoj je posljednji put nastupio u sezoni 2006/07. kada je izborio Final-Four u Sofiji. Čelnici najtrofejnijeg bh. ženskog kolektiva ozbiljno razmišljaju o ulasku u regionalnu ligu čiji su jedni od osnivača, ali i osvajača (u sezoni 2002/03).

 

- Otišao je čovjek zbog kojeg smo odlučili da istupimo iz takmičenja. Roman Lisac, Izvršni direktor NLB-a, umiješao je svoje prste i u žensku ligu zbog čega je cijeli sistem doveo u pitanje. Nemamo ništa lično protiv Lisca, ali je njegovo ophođenje prema klubovima nama iz ‘Želje’ bilo neprihvatljivo. Glas su podigli i ostali, ali smo samo mi odlučili da spakujemo kofere. Tužno je što nismo igrali u Ligi koju smo na neki način i osnovali, istakao je Nuko Grebović, direktor ŽKK Željezničar.


Povratak u WABA ne znači odustajanje od FIBA Eurocupa.


- Ostajemo u FIBA u kojoj ćemo pokušati biti bolji nego u dosadašnje dvije sezone. U planu je dovođenje nekoliko iskusnih igračica koje bi pojačale konkurenciju i pomogle da klub igra zapaženiju ulogu na međunarodnoj sceni, naglasio je Grebović.


Prva igračica koja je pojačale redove bh. prvaka je iskusna krilna igračica Ana Baletić.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
04/06/2009 18:51