beats by dre cheap

Generalka za Armeniju

Danas je Miroslav Blažević raspoloženiji nego jučer, premda je jako oprezan uoči večerašnjeg susreta sa novinarskom selekcijom, koju tretira kao svojevrsnu generalku oči nastavka kvalifikacija.

 

- Večerašnji susret i protivnika doživljavam kao Armence. Ovo je najbolja «generalka» za ono što nas čeka najesen - najavio je Ćiro Blažević.

 

Nije nas trebao tako podcijeniti. Ipak su Jovićevi, odnosni naši izabranici bolji od Armenije.

 

- Vi novinari ste moji prijatelji, ali i moji kritičari. Znam da želite moj skalp, ali vam to neću priuštiti. Vi ste za mene do utakmice protivnici. Tako uvijek učim igrače. Moramo vas spustiti na zemlju. Objektivno mi smo kvalitetniji i snažniji... Ne bi valjalo da je drugačije...

 

Selektor je prilično samouvjeren... Šta ako posrnete.

 

- Ako ne pobijedimo, pa i remiziramo ja se povlačim - zaprijetio je Ćiro.

I odmah nas razoružao. Ne pada nam na pamet da ostanemo bez selektora, koji trasira put ka Africi. Stoga su svi defanzivci dobili instrukcije, u slučaju da se Mujiću, Bekriću, Hadžiću, Adiloviću.., omakne lopta i zaluta u Supićevoj mreži... Dakle, selektore, mirno spavajte! Utakmica na Koševu počinje u 20 sati. I Salem Prolić se pobrinuo da ništa ne promakne. Sudiji Rusmiru Mrkoviću je naredio da reprezentacija mora pobijediti! Novinare to ne brine, sretni su da ne sudi Džemal Čalija. Kad god je on sudio novinari su stradali.

 

Jučer, nakon posjete tržnom centru «Merkur» Ćiro je svoje izabranike odveo u Parlament, gdje su ih dočekali čelnici oba doma, Beriz Belkić, predsjedavajući Predstavničkog PSBiH i Ilija Filipović, predsjedavajući Doma naroda PSBiH. Selektor je čelnicima parlamenta zahvalio na prijemu, najavio nove pobjede. I čelnici oba doma zahvalili su selektoru na promociji države. Selektor se zahvalio i kolegi Edinu Isanoviću, koji je najzaslužniji za jučerašnji prijem u Parlamentu.

 

                        Ručak u «Merkuru», dres za Peljtu

 

Jučer su reprezentativci, predvođeni selektorom Miroslavom Blaževićem, ručali u tržnom centru «Merkur» na Otoci. Tačno u 13 sati selektor je vojnički postrojio svoje pulene. Njihov je dolazak u «Merkur» izazvao veliko zanimanje prolaznika, gostiju u centru... Svi su željeli biti u njihovih blizini, nastala je jagma za autogram, sliku, stisak ruke... Na kraju se selektor zahvalio na ugodnom boravku, a u znak sjećanja poklonio je dres Džemalu Peljti, direktoru «Merkura».

 

                                   Mujić, Muslimović...

 

Jučer je na treningu reprezentacije briljirao Muhamed Mujić. O tome su selektora izvjestili njegovi špijuni, koji su po smjenama dežurali u hotelu gdje je smještena novinarska selekcija. Joviću, Malkočeviću, Erbezu, Cviki, Dizdareviću je laknuo što na kontra strani neće biti Zlatana Muslimovića. Novinare je pojačao Rusmir Cviko, najmlađi trener sa profi licencom, Ćirin skaut za zemlje Beneluksa. Inače, Ćiro se jučer ljutio na Muslimovića, zato što je došao boljim autom nego što ima selektor! Ćiri je satisfakcija što Zlatan sa sobom vozi i benzinsku pumpu!

 

                                   Selektori (ne)kriju sastave

 

BiH: Supić, Jahić, Mravac, Nadarević, Pandža, Rahimić, Muratović, Misimović (Pjanić), Salihović, Ibričić, Džeko. Šansu će dobiti i ostali; Nurković, Štilić, Topić, Jovanović, Vasilić... Kapiten Emir Spahić, bit će s Ćirom na klupi.

 

Novinarski štab krije sastav. Mitrović, Mujkić, Dajić, Kuduzović, Cerić, Regoje, Husić, Bekrić, Božić, Đurić, Sejmenović, Čolić, Kordić, Škoro, Mujić, Hadžić, Adilović, Dudo, Kamber su najbliži početnoj postavi. I ostali će dobiti šansu.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
05/06/2009 08:15