beats by dre cheap

Poturak pred domaćom publikom

Dževad Poturak, najbolji bosanskohercegovački K-1 borac, boriće se s Petrom Vondračekom iz Rusije, što će biti njegov prvi meč pred domaćom publikom nakon šest godina odsustva. Borba će biti održana 3. jula u Olimpijskoj dvorani "Zetra" u Sarajevu, u sklopu manifestacije "K-1 Collizion fight night". Prema najavama, u Sarajevo bi trebalo da stignu najbolji svjetski borci, te pet K-1 promotora, koji će pratiti ovaj događaj. Poturak, koji u svoojoj karijeri ima 54 meča, od čega 44 pobjede, osvajao je WKA evropski naslov, K-1 kvalifikacijski turnir u Pragu, te se borio s Rumunom Aleksejom Ignaševim u Budimpešti za gran pri Evrope.

 

- Nije mi lako boriti se pred domaćom publikom. Priznajem da imam pozitivnu tremu i obećavam da ću sarajevskoj publici prirediti pravi šou nakon što nisam šest godina nastupao na ovim prostorima. Peter Vondraček je pet puta bio finalista najjačih svjetskih turnira, osvojio je gran pri Italije, Francuske i Novog Zelanda, što dovoljno govori o kakvom se borcu radi. Između ostalih, doći će Mirko Filipović iz Hrvatske, koji će imati revijalni meč s najboljim turskim borcem Simijem Šiltom. Još jednom obećavam da će noć biti nezaboravna", rekao je Dževad Poturak.

 

Na turniru će nastupiti i talentirani mladi bh. borac Hadis Čutuk, te Stefan Leko, Raul Katinas, Džejms Filips, Tibor Nagaja i drugi.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
06/06/2009 09:35