beats by dre cheap

Škoro uz Rivalda i Zika u Uzbekistanu?

Napadač Sarajeva i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Alen Škoro mogao bi nastaviti karijeru u uzbekistanskom klubu Bunjodkor iz Taškenta. Za vrijeme nedavnog boravka selekcije BiH u ovoj azijskoj zemlji predstavnici osvajača uzbekistanske duple krune razgovarali su sa Škorom te izrazili interesiranje za njegove usluge.


Bogat klub


Informaciji da bi Škoro mogao u Uzbekistan inače ne bismo davali toliko prostora da se ne radi o klubu za koji nastupa nekadašnja brazilska zvijezda Rivaldo, a koji s klupe vodi još jedan čuveni njegov zemljak Ziko (Zico). Bunjodkor je uvjerljivo najbogatiji klub u zemlji i jedan od najbogatijih u Aziji. Osim zbog Rivalda, pažnju svjetske javnosti izazvao je ponudivši 30 miliona dolara za napadača Barcelone Samuela Eta (Eto'o). Prema informacijama koje su lani isplivale u javnost, Kamerunac je prihvatanjem ponude mogao postati najbolje plaćeni fudbaler na svijetu! Ipak, odbio je i ostao u Barceloni. Kako nam je rekao Škoro, konkretnog zaključka razgovora u Taškentu nije bilo.


- Tačno je da smo razgovarali. Predstavnici tog kluba željeli su sjesti sa mnom. No, uopće nismo došli do te faze u kojoj bi oni rekli koliko su spremni platiti klubu za obeštećenje ili eventualno meni za plaću. Ostalo je na tome da ćemo biti u kontaktu - kaže Škoro.


Mislim o Sarajevu


Alen ima važeći ugovor sa Sarajevom i za sada su mu sve ambicije vezane za klub sa Koševa.


- Rano je govoriti o mogućnosti da odem u Uzbekistan. Trenutno sam na odmoru, ali sva mi razmišljanja kruže oko Sarajeva. Očekuje nas nastup u Evropskoj ligi i sve treba podrediti tome da uspješno predstavimo naš fudbal u tom takmičenju. Nadam se da će ekipa ostati na okupu i da ćemo, uz dva-tri pojačanja, biti spremni da se nosimo sa svim protivnicima koji nas mogu zapasti. Kada je riječ o Bunjodkoru, taj klub bi prvo trebao dogovoriti sa Sarajevom visinu obeštećenja. Ako bi njihova ponuda zadovoljila i klub i mene, onda ne vidim problem za ostvarenje transfera - govori Škoro.


Početak priprema 15. juna


Mada još nije zvanično objavljeno šta će biti sa licencom za Slobodu, od čega zavisi u kojoj će fazi Sarajevo započeti takmičenje u Evropskoj ligi sljedeće sezone, klub sa Koševa pripremat će se kao da će igrati u drugom kolu kvalifikacija. Trener Sarajeva Mehmed Janjoš zakazat će početak priprema za 15. ili 16. juni, mjesec uoči drugog kola Evropske lige (16. i 23. juli).


Da podsjetimo, Sarajevo je, prema plasmanu, trebalo igrati prvo kolo, ali kako NSBiH odbija izdati Tuzlacima licencu za Evropu, onda bi klub sa Koševa trebao zauzeti njihovo mjesto u drugoj rundi Evropske lige. Ime protivnika Sarajevo će saznati 22. juna.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
06/06/2009 13:22