beats by dre cheap

Ćiro: Trener je uvijek zadovoljan kad pobijedi

Dan nakon utakmice sa selekcijom novinara, Miroslav Blažević sa osmijehom je primio predstavnike sedme sile. Svaka pobjeda mnogo znači i Ćiro se apsolutno drži te krilatice.


Suprotno od priželjkivanog


- Trener je uvijek zadovoljan kad pobijedi. No, bila je to, ipak, jedna revija, potpuno suprotno od onoga što sam priželjkivao. Čestitam i jednoj i drugoj formaciji, a pogotovo ovoj drugoj, koja je vodila računa da ne dođe do neke povrede - rekao nam je Blažević.


U, moramo priznati, slaboj utakmici Ćiro je kao razlog zadovoljstva istakao potvrdu kvaliteta Edina Džeke.


- Vidjeli smo njegova dva izuzetna gola. Džeko je potvrdio lakoću s kojom je harao Bundesligom. Njegovo kretanje i osjećaj za prostor su na najvišem nivou. S kakvom se brzinom odvaja od čuvara, to je danas rijetko vidjeti. U djeliću sekunde on ima nekoliko rješenja - hvali Blažević "dijamanta".


Kao razlog nezadovoljstva, selektor je istakao prazne tribine.


- Odziv publike bio je vrlo mali. Ne znam zbog čega, ali igrači su zaslužili bolji dekor. Zahvaljujem onima koji su prisustvovali utakmici.


O imenima Blažević nije želio govoriti. U prvi mah nismo ga uspjeli prevariti i odgovorio je u svom stilu:


- To ćete saznati kad na vrbi rodi grožđe. Neki su me malo razočarali, jer sam od njih očekivao više.


No, poslije se Blažević malo otvorio.


- Mravac mi je bio dobar. Nažalost, Pandža nije potvrdio svoju klasu i od njega nisam dobio ono što želim.


Jak test


Utakmica sa "novinarima" postavila je jedan upitnik.


- Ne znam šta ću sa Nadarevićem. Žali se na povredu i nadam se da će se oporaviti do meča sa Omanom.


To je bio signal da pređemo na narednog protivnika. Selekcija Omana očekuje Blaževićeve trupe u utorak od 17 sati u Kanu.


- To će biti ozbiljna utakmica. Morat će se više zapeti. Tada će biti drugačiji zahtjevi i sasvim drugačiji pristup od ovog koji smo vidjeli u petak. Sigurno je da će meč sa Omanom biti jak test. Nadam se da neće biti vrućina koja je poznata u tim krajevima. Ako bude pržilo, to će sigurno više odgovarati Omanu - kaže Blažević.


Dešamp dolazi po Spahića


Blažević nam je otkrio da u utorak u Kan dolazi novi trener Marseja Didije Dešamp (Didier Deschamps).


- Dešamp dolazi po Spahića. Želi ga u Marseju. Moram vam reći da je Dešamp moje dijete. Kada je imao 18 godina, dao sam mu kapitensku traku u Nantu. Već je tada pokazao da će biti igračka i ljudska veličina - otkriva Ćiro.


Opuštanje u bazenu


Jučer nije bilo poslijepodnevnog treninga. Blažević je poveo igrače na "Termalnu rivijeru" na Ilidži. Igrači su se kupali u bazenu, opuštali u sauni i na masaži. U ovom kompleksu reprezentativci BiH su i večerali. Danas poslije podne trenirat će na Grbavici. Reprezentacija BiH u ponedjeljak ujutro u 8 sati leti avionom u Nicu, odakle će do Kana putovati autobusom.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
07/06/2009 09:21