beats by dre cheap

Šehović preuzima Ikonićevu ulogu?

Goran Ikonić nagovijestio je da napušta Bosnu ASA BH Telecom nakon četiri sezone, od kojih je u ovoj posljednjoj nosio i kapitensku traku sarajevskih "Studenata". Iako su u klubu potvrdili da je sa Ikonićem obavljen razgovor o nastavku saradnje, čini se da će bh. viceprvak uskoro birati novog kapitena, jer 29-godišnjem košarkašu ne odgovara reducirana uloga u odnosu na prošlu sezonu.


- Šef stručnog štaba Vlada Vukoičić je odmah po završetku sezone svim igračima iznio planove za narednu. Goran nije zadovoljan ulogom koja mu je ponuđena i, prema njegovim izjavama, vidim da je mnogo bliži odlasku nego ostanku - kaže Admir Bukva, direktor KK Bosna.


Već izvjesni odlazak Ikonića (navodno je u igri i slovenski prvak Union Olimpija) otvorio bi prostor za značajniju minutažu mladom Suadu Šehoviću, koji je u finišu sezone bio možda i najbolji Bosnin košarkaš.


- Šehović ima ugovor sa Bosnom za narednu sezonu, ali i klauzulu da može otići uz obeštećenje. Kako bismo otklonili sve dileme, ponudili smo mu novi ugovor na duži period, jer je sazrio kao igrač i vjerujemo da njegove najbolje partije tek slijede - rekao je Bukva.


Kada je riječ o centru Elviru Ovčini, čini se da je ishod razgovora sličan onom Ikonićevom, odnosno nekadašnji bh. reprezentativni centar vjerovatno će napustiti matični klub, za koji je, poslije povratka iz inozemstva, igrao polusezonu.


Stigli Jovanović i Mahalbašić


Redove Bosne za sada su pojačali plejmejker tuzlanske Slobode Zlatko Jovanović i austrijski centar bh. porijekla Rašid Mahalbašić (Klagenfurt). Ekipu je zvanično napustio Dušan Đorđević, novi plej Union Olimpije.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
07/06/2009 18:47