beats by dre cheap

Suad Šehović : Bosna je prvi izbor

Suadu Šehoviću imponira to što mu je u klubu u kojem je prošao skoro sve igračke faze ponuđena glavna bekovska uloga u idućoj sezoni. Takvi su barem planovi trenera Bosne ASA BH Telecoma Vlade Vukoičića.


- Zaista mi je drago to što su rekli direktno meni, ali i u javnosti - ističe Šehović te pojašnjava svoj trenutni status.


- Mogu otići uz obeštećenje, ali Bosna je moj prvi izbor, pogotovo ako se provede koncept rada na duže staze, sa dugoročnim ugovorima igrača i trenera. Zbog toga klub i moj menadžer pregovaraju o novom ugovoru - kaže 22-godišnji košarkaš, prema stažu, jedan od najiskusnijih prvotimaca "Studenata".


Suad je stigao u Bosnu iz rodnog Bijelog Polja (Crna Gora). U prvom timu debitirao je 2005. i od tada je polako, ali sigurno gradio karijeru. Važi za sjajnog defanzivca, ali i za sve boljeg napadača. U Ligi 8 za prvaka BiH bio je drugi strijelac (13) i skakač tima (4,3).


- U Bosni sam išao stepenicu po stepenicu, nisam ih preskakao pa potom padao. Istina, usporila me je teška povreda, ali sam se vratio i napravio više nego što su mnogi očekivali - kaže Šehović.


Prošle godine Suad je bio na pripremama seniorske reprezentacije Crne Gore. Nakon dobre sezone, očekuje novi poziv pred nastavak kvalifikacija za A-diviziju.


- Ako se to ipak ne desi, dobro ću se odmoriti prije klupskih priprema - izjavio je Šehović.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
08/06/2009 17:47