beats by dre cheap

Irfan Smajlagić : Moje i Bosnine ambicije apsolutno se podudaraju

Nekada proslavljeni rukometaš, a sada trener Irfan Smailagić potvrdio nam je da je veoma blizu preuzimanja klupe Bosne Sunce osiguranja. Ovaj trenerski stručnjak se već godinama dovodi u vezu sa Bosnom, a sve je počelo još u sezoni kada su "Studenti" igrali polufinale Kupa kupova. Od tada je Smailagić tiha patnja rukovodstva sarajevskog kluba.


- Nije tajna da smo prije dvije godine konkretno razgovarali o mom mogućem angažmanu u Bosni, ali je tada sve bilo mnogo nerealnije nego što je sada. Tada sam dobio i ponudu Rukometne federacije Egipta, koja je pristala na moje uvjete. Bosnine želje tada su bile jedno, a mogućnosti drugo. Sada opet postoji obostrano interesiranje. Dugo sam u kontaktu sa predsjednikom Bosne Nerminom Salmanom i mislim da nije nerealna opcija da preuzmem ekipu prvaka BiH - kazao nam je jučer Smailagić u telefonskom razgovoru.


Prema njegovim riječima, sada postoje mnogo bolji uvjeti za rad.


- Na osnovu onoga šta su mi predočili ljudi iz uprave, napravljen je dugoročni plan koji ima smisla i podudara se sa nekim mojim očekivanjima. Postoji dovoljna ambicioznost, koja nija bez osnova. Mogu reći da se o ciljevima i planu rada apsolutno slažemo, a prema mom mišljenju, to je najbitnije - dodao je Smailagić.


Na konkretno pitanje koliko je vjerovatan njegov dolazak u Sarajevo, rekao je:


- Velike su šanse, ali to još nije definitivno. Mislim da će se sve znati za nekoliko dana.


Ipak, kako saznajemo, dolazak Smailagića više je nego izvjestan, a jedino što je još preostalo je da dvije strane i zvanično potpišu ugovor o trogodišnjoj saradnji.


Impresivna karijera


Irfan Smailagić rođen je 1961. godine u Banjoj Luci. Prve rukometne korake započeo je u klubu Mladost, a karijeru je nastavio u Borcu, Medveščaku i Badel Zagrebu... Izabran je na kraju ovog milenija za najbolje desno krilo svih vremena, a najveće uspjehe ostvario je osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. sa Hrvatskom te brozne na Igrama u Seulu 1988. sa selekcijom bivše Jugoslavije.


Kao trener, dugo je bio pomoćnik selektoru Hrvatske Lini Červaru, a posljednji angažman imao je u Egiptu, sa kojim je postao prvak Afrike.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
08/06/2009 17:48