beats by dre cheap

Šabović: Podnosimo krivične prijave i tražimo naknadu štete!

Predsjednik Slobode Salih Šabović, na jučerašnjoj press – konferenciji potvrdio je kako tuzlanski premijerligaš neće biti sudionik kvalifikacija za Euro ligu.

 

- U svojoj namjeri smo uspjeli, jer smo časno i pošteno na terenu izborili plasman u Evropu. Međutim, raznim zakulisnim radnjama onemogućeni smo da izađemo na evropsku nogometnu pozornicu. Mogu reći kako nam je nanesene šteta od oko 300.000 KM – kaže Šabović.

 

Međutim, u Rudarskoj 2 ne misle staviti tačku na cijeli slučaj. S tim u vezi predsjednik Šabović navodi:

 

- Angažovali smo advokata s kojim ćemo se konsultovati o podnošenju krivičnih prijava protiv lica koja su nam stopirala licencu. Neću da unaprijed govorim o imenima, neka to istraže u Tužilaštvu BiH. Uglavnom postoje osobe na koje sumnjamo. Takođe, tražit ćemo i pravično nadoknadu štete. Mogu još reći kako je poražavajuće da se protiv kluba koji egzistira 90 godina donose ovako sramne odluke – kaže Šabović.

 

Predsjednik Slobode komentarisao je i najavu generalnog sekretara NS BiH Muniba Ušanovića, koji je najavio da će protiv rukovodstva Slobode podnijeti prijavu Disciplinskoj komisiji.

 

- Ne čudi me izjava Muniba Ušanovića, koji je na krajnje bezobrazan način učestvovao u stopiranju licence za naš klub. Pozivam ga neka odmah podnese prijavu. Ponavljam kako će se rukovodstvo Slobode boriti svim legalnim sredstvima da Munib Ušanović, ne ostane generalni sekretar. Ukoliko dobijemo podršku ostalih premijerligaša spremni smo organizirati i miting pred NS BiH – decidan je Šabović.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
10/06/2009 08:54