beats by dre cheap

Ilidža je pokazala da je najjači klub u BiH

Članovi Bokserskog kluba Ilidža Džemal Fetahović (kategorija do 64 kg), Džemal Bošnjak (do 81 kg) i Memnun Hadžić (preko 91 kg) ostavili su odličan dojam na 13. međunarodnom memorijalnom turniru "Hakija Turajlić", koji je proteklog vikenda završen u Sarajevu. Njih trojica su, zajedno s još dvojicom reprezentativaca Adnanom Hadžihajdićem (do 57 kg) i Veliborom Vidićem (do 69 kg), osvojila zlatne medalje za BiH.


- Dokazali smo da je BK Ilidža najbolji i najjači klub u državi. Mladi bh. reprezentativac Džemal Fetahović proglašen je za najboljeg borca turnira, a do zlata su na dominantan način stigli Džemal Bošnjak i Memnun Hadžić. Posebno je Hadžić bio superioran u veoma jakoj konkurenciji. Za razliku od Fetahovića i Hadžića, Bošnjak neće nastupiti na predstojećim Mediteranskim igrama, ali je zato ispunio normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Naši takmičari cijelu godinu vrijedno treniraju dva puta dnevno i rezultati su dokaz da kvalitetno radimo - kazao nam je Almedin Fetahović, trener BK Ilidža i reprezentacije BiH.


Fetahović je dodao kako se još uvijek ne može pomiriti s činjenicom da je Bokserski savez, kako kaže, njegovom klubu neregularno oduzeo organizaciju pojedinačnog prvenstva BiH, mada je Ilidža jedan od rijetkih klubova koji kontinuirano bilježi odlične rezultate. 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
10/06/2009 09:24