beats by dre cheap

Pobjeda koja mora da brine !!!

Razlika u klasi je bila očita. Baš kao što se razlikuju dva stratega, Miroslav Blažević i francuski stručnjak na klupi Omana izvjesni Cloud Roya, koji se za ovu priliku obukao u crno odijelo, košulju i cipele. Ćiro je bio u bijeloj varijanti. Što ne znači znak predaje, jer je bijelo platno samo u filmovima znak predaje.

 

I u Kanu je Edin Džeko, poput pravog profesionalca bio u oba šesnaesterca, u našem raščišćavao, u suparničkom palio vatru. Svaski njegov dodir značio je znak uzbunu u omanskoj ekipi. Bezuspješno su nesretni stoperi Mohammed Abdullah i Khslifa Ayil pokušavali zaustaviti razigranog Džeku. Nisu imali šta izgubiti, jer svaki eventualni dobiveni duel sa Džekom, podiže im cijenu. Omanski amateri ubuduće će Džeku gledati u Ligi prvaka, najvjerovatnije u dresu slavnog Milana.

 

Nakon dvadesetak minuta igre činilo se da će Džeko i saigrači napuniti mrežu golmana Omana. To je bio samo privid, jer su igrači Omana sve više preuzimali kontrolu na terenu. Zagospodarili su sredinom terena, makar su na tom dijelu Rahimić i Muratović radili za cijeli tim. Pogotovo je razigran bio Muratović, koji je ukrao desetak lopti, upošljavao saigrače, koji nisu bili pretjerano raspoloženi. No, nisu imali previše raspoloženih saigrača, pa su omanski napadači razvlačili našu odbranu, prijetili Supiću i držali naš tim u „šahu“ sve do same završnice. Da Salihović nije maestralno pogodio iz slobodnjaka, naš bi se tim vratio „ s bodom“ iz Kana.

 

No, ni ovako nije loše. Ovaj je rezultat idealan za Miroslasva Blaževića. Evo i zašto. Prijašnji selektori su gubili po Kataru, Malti, Koreji, a on je pobijedio i vidio „mali milion“ grešaka. Odavno završena prvenstva (osim ruske lige) u kojima igraju bh. reprezentativci, jedini su razlog slabog izdanja, pa pobjeda u Kanu mora biti opomena uoči gostovanja u Armeniji. I Armenci će se jednako kao i Oman napaliti na Džeku i društvo.

 

Inače Čiro je u Kanu, shodno tradiciji promijenio postavu. Vratio se Spahić, a umjesto Nadarevića zaigrao je Jahić, a Marko Topić je startao po desnoj strani. Ako ćemo pošteno Topić treba igrati samo u napadu, ovakvi eksperimenti mogu skupo stajati. Topić je brz, porodoran, agresivan.., ali nije defanzivac, jer nikad nije igrao na tim pozicijama. Samo Šener Bajramović i Miroslav Blažević misle da Topić može biti bočni ili stoper. Bez obzira na mršavu kansku pobjedu, ne sumnjamo da će selektor izvući pouke i do Armenije naći idealnu postavu. Kada se vrate Ibišević, Nadarević, Vladavić, Hasagić, Berberović, Bajramović kada Pjanić dobije adekvatnu minutažu, razlog za strepnju imat će turski, armenski, estonski selektori...

 

Igrači su zaslužili odmor, selektor je novo okupljanje zakazao za avgust. Ćiro neće ljenčariti ovog ljeta. Ovih dana priprema se za put u Armeniju, kako bi pregledao teren na kojem ćemo igrati.

 

                                   Na tribinama 568 gledalaca

 

Na tribinama prekrasnog stadiona, izbrojili smo tačno 526 gledalaca. Najviše Bosanaca i Hercegovaca, koji žive rade u Kanu, Nici, Monte Karlu i drugim mjestima. Neki su došli iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Švicarske.. U ovoj brojci je nekoliko Španaca, dvadesetak Omanaca i tridesetask „neutralnih“ Francuza, koji su došli vidjeti čudo od igrača, koji se ne osvrće na milionske ponude arapskih šeika. Osim bh. navijača na tribinama je bilo poprilično menadžera, skauta... Primijetili smo Rusmira Cviku, Nermina Čengića, Menafa Kodru, Predraga Naletilića...

 

                                               Oman je moralni pobjednik

 

Navikli smo se na selektora koji u jednoj sekundi plane, a u drugoj razvlači osmjeh od uha do uha. Nije bio pretjerano zadovoljan selektor igrom svojih pulena. Koje je sam birao. Šteta što je nakon sudara sa novinarskom selekcijom ostao samo nas pohvalama za igru Alispahića, Čolića, Mujkića, Husića, Đurića... Bilo bi bolje da ih je pozvao pod zastavu, testirao njihove mogućnosti protiv Omana.

 

- Istina je da smo pobijedili, ali je Oman moralni pobjednik. Imali su penal, koji je Supić odbranio, pogodili su u dva navrata stativu, propustili nekoliko šansi. Bili su bolji - priznao je Ćiro.

 

Nije imao druge, nego čestitati svom kolegi, selektoru Omana, Coldu Royu. Istina je da nam je u Kanu nedostajala skoro kompletna postava (Hasagić, Berberović, Vladavić, Nadarević, Damjanović, Bajramović, Ibišević, Muslimović..), ali ne shvatamo zašto Semir Štilić, najbolji igrač poljske lige nije dobio ni minutu,. Igrao je tek nekoliko sekundi, ali ne bi ni istrčao da sudija nije „zamolio“ da selektori zbog koškanja sa terena povuku Dežku i njegovog čuvara Mohsmeda Abdulaha. Selektor je nakon sudara sa novinarskom selekcijom hvalio Velibora Vasilića, peckajući novinare „kako ste kod očiju slijepi, ne vidite kakav je Vasilić igrač“. U Kanu, Vasilić nije dobio niti sekundu, kao ni golman Nurković. Šteta zbog njih.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/06/2009 08:32