beats by dre cheap

Enid Tahirović: Pobjeda ne dolazi u pitanje

Kapiten našeg tima Enid Tahirović, zbog nastupa u subotu navečer za njemački Gepingen, stigao je s danom zakašnjenja u Zenicu, ali je već jučer ujutro s ostatkom tima odradio i trening.


- Napokon je i za mene klupska sezona gotova. Zadovoljan sam učinkom u prvoj sezoni u Gepingenu, a što je još važnije, zadovoljni su i moji poslodavci. Već mi sada nude da produžim ugovor za još jednu sezonu, mada mi ovaj istječe naljeto iduće godine - kaže Tahirović.


On ističe da je tim premašio zacrtani plan, koji je na početku sezone pred njih postavilo klupsko vodstvo.


- Cilj je bio da se plasiramo na osmo mjesto, a bili smo šesti i izborili smo nastup u Kup EHF-a. To je odličan rezultat - dodaje naš sagovornik.


Prvi golman reprezentacije stupio je na teren zeničke Gradske arene još u aprilu, kada je, zajedno sa selektorom Demirovićem, pred utakmicu između Čelika i Gradačca kapitenima oba tima uručio lopte za njihove juniorske sastave.


- Sve čestitke ljudima u Zenici za ovakvu Arenu, koja je na vrhunskom nivou. Mada u tom susretu dvorana i nije bila puna, atmosfera je bila odlična. Vjerujem da će isto biti i u četvrtak protiv Italijana - nada se Tahirović, koji nema dilema u pogledu ishoda ovog meča.


- Pobjeda ne dolazi u pitanje. Sigurno ćemo dobiti Italijane, a sa istim ciljem ćemo otputovati i u Švicarsku. Moramo dobivati i čekati eventualni kiks naših konkurenata - završava Tahirović.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/06/2009 09:48