beats by dre cheap

Zelenika: Obećavam red, rad i disciplinu

Nedugo nakon završetka košarkaške sezone, u kojoj se HKK Brotnjo nije uspio vratiti u elitno društvo bh. košarke, Uprava čitlučkog kluba počela je slagati kockice za sljedeću sezonu. Proteklu sezona košarkaši Brotnja otvorili su odlično i u sezoni ubilježili samo jedan poraz, ali u finalu doigravanja za povratak u Prvu ligu ekipa Čapljine se pokazala kao prevelik zalogaj. Kako bi u novoj sezoni ponovili dobre igre, Uprava kluba se odlučila za dovođenje novog trenera. Budući da klub ima ambicije brzo se vratiti na mjesto koje je nekada zauzimao, izbor novog trenera nije bila laka zadaća.

 

- Poslije dugog razmišljanja i razgovaranja o mogućnostima koga dovesti na mjesto novog trenera, došli smo do zaključka da je najbolje rješenje da dođe mlad stručnjak, željan dokazivanja i željan rada, ali opet čovjek s dovoljno iskustva. Kada smo sve te stvari stavili na jedno mjesto, shvatili smo da je taj čovjek Nedjeljko Zelenika, rekao je na predstavljanju novog trenera dopredsjednik kluba Ivan Barbarić.


Kada se u obzir uzmu želje i ambicije Brotnja, preporuka za izbor ovog mladog stratega svakako je njegov rad s ekipom Zrinjskog, koju je uspješno vodio četiri sezone, ali posebno protekla sezona u kojoj je ekipu iz Viteza i pored teških uvjeta za rad sačuvao od ispadanja.


Ne mogu jamčiti rezultat


Iako ga u Brotnju očekuje puno bolja situacija od one koju je zatekao u Vitezu, novi trener nije mogao obećati rezultat.


 - Jedino što klubu mogu jamčiti je, i što sa stopostotnom sigurnošću mogu obećati, da će biti jedan dobar i kvalitetan rad s moje strane i da će biti reda i discipline. Mislim da nijedan trener u Europi ne može jamčiti rezultat. Ja ću napraviti sve da ispunim naše ciljeve. Ako budemo imali potreban rad i ako nam se poslože u biti sve stvari o kojima razmišljamo i koje planiramo, neće biti problema za ulazak u Prvu ligu, kazao je Zelenika, koji ipak nije mogao izbjeći pitanje što obećava navijačima Brotnja i dodao :


 - Navijačima mogu obećati atraktivnu, brzu i modernu košarku kakvoj težim. Tko se tu može uklopiti, neće imati problema, a tko ne, tražit ćemo neka nova rješenja na njegovo mjesto, dodaje Mostarac.
Kako sam trener kaže, u Brotnjo ga nije privukla neka financijska ponuda koja se ne odbija, nego činjenica da dolazi u sredinu u kojoj se radi dugoročno i koja ima dobro osmišljen projekt za povratak kluba na mjesto koje je nekada zauzimao u košarkaškom svijetu. Prva stvar koju će novi trener napraviti je upoznavanje s igračkim kadrom s kojim raspolaže, a pored prve ekipe imat će nadzor i nad radom s mlađim kategorijama HKK Brotnjo.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/06/2009 15:08