beats by dre cheap

Dugovi iznose 150.000 maraka

Ukoliko bi se desilo da zbog finansija nismo u mogućnosti da od jeseni igramo u WABA ligi, bila bi to prava katastrofa za Mladi Krajišnik i sunovart koji bi vodio nestanku kluba, kaže generalni menadžer ovog kluba, Brane Čovičković, objašnjavajući tešku situaciju. Prema njegovim riječima, trenutne obaveze kluba su oko 150.000 maraka, od čega se najviše, oko 100.000 duguje ekipi. On ističe da su mnoge stvari prouzrokovale takvu situaciju.

 

- Prvobitna sredstva planirana iz budžeta grada i Ministarstva za porodicu, omladinu i sport su smanjena, s obzirom na sveukupnu krizu, a uz to ni sponzori nisu mogli da ispoštuju šta smo dogovorili. Takođe, kada smo započinjali sezonu, krenuli smo s jednim sastavom, a zbog neplaniranih odustajanja ostali smo oslabljeni i morali smo dovoditi igračice sa strane, tako da su se troškovi povećavali - kaže Čovičković, koji dodaje da je takva situacija jedan od razloga zašto nije ispunjen cilj, odnosno osvojena titula.

 

- Teška situacija psihološki negativno djeluje na sve, i znamo da je i to jedan od razloga.

 

Mladi Krajišnik, kao i većina drugih klubova, oslonjen je na budžet grada i sredstava iz Ministarstva, a Čovičković ističe da je teško naći sponzore.

 

- Čak ni sponzori s kojima smo dogovorili saradnju nisu to ispoštovali kako je dogovoreno. I sve dok klubovi ne budu imali generalne sponzore, nemaju se čemu nadati - istakao je Čovičković.

 

O planovima za narednu sezonu Čovičković kaže da ne smiju razmišljati dok se finansijska situacija ne popravi.

 

- Prijavili smo igranje WABA lige, ali još ne možemo pregovarati sa igračicama koje bismo željeli da zadržimo, dok im ne isplatimo novac. Ugovori su istekli Moniki Veselovski, Ani Joković, Jovani Milovanović, Boženi Radoš, Nataši Mikić, Aidi Pilav i Dragoslavi Žakuli. Osim Veselovske i Jokovićeve, s ostalima bismo željeli da razgovaramo o nastavku saradnje - dodao je Brane Čovičković.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/06/2009 15:43