beats by dre cheap

Ako sada ne budem spreman, neću nikada

Zlatan Bajramović ne bi poželio proteklu sezonu ni najvećem neprijatelju. Taman što je iz Šalkea prešao u Ajntraht, očekujući povratak u formu koja ga je i proslavila, našeg reprezentativca počeo je mučiti palac noge.


                                   Veliki problemi


Da tako mali dio tijela može napraviti tako velike probleme, Bajramović je saznao na najgori način. Samo što je počeo trenirati, opet su se javljali bolovi. Imao je čak četiri operacije. Zlatan se trenutno odmara od mučne sezone, uz nadu da će sljedeća biti bolja.


- Ako ne budem spreman za septembar, onda neću nikada. Cijela prošla sezona mi je propala, nadam se da ovakve probleme više nikada neću doživjeti. Pripreme mi počinju krajem mjeseca, nadam se najboljem - kaže Bajramović.


U onim rijetkim trenucima u prošloj sezoni kada je bio zdrav, naš fudbaler bio je jedan od strijelaca za veliku pobjedu u Belgiji, gdje je pokazao da, kada ga ništa ne muči, u reprezentaciji BiH mora imati mjesto. Sada nije igrao protiv selekcije novinara i Omana, ali se nada da će biti spreman za naredna iskušenja i jesenje mečeve odluke.


                                   Oprez sa slabijima


- Nadam se da ću igrati u avgustu ako bude prijateljska utakmica koja se najavljuje. Drago mi je što smo pobijedili Oman, ali je ta utakmica primjer kako takve selekcije mogu zagorčati život. Isto očekujem i od Estonije i Ermenije. Dovoljno je da nam zabiju jedan gol i eto problema. Protiv Omana nije bilo dobro, ali treba poraditi na tome da se greške više ne ponavljaju. Prvo poluvrijeme odigrali smo loše, ali je drugo bilo bolje. Kontrolisali smo igru i natrag dobro stajali. Ako tako igramo, onda možemo dobiti svakoga, jer u napadu imamo fudbalere koji svakom mogu zabiti gol - kaže Bajramović.


                                    Specijalne cipele za palac


Kako bi što bolje zaštitio palac koji mu je u proteklih godinu napravio toliko problema, Bajramović nosi specijalne tenisice.


- Ova obuća napravljena je tako da se palac pri hodanju ne savija toliko, a ima i nešto viši gornji dio da ne vrši veliki pritisak. Moram ih nositi, ali se toga ne pridržavam slijepo - kaže Bajramović.


Zlatan nosi i specijalne kopačke koje mu je napravio "Adidas".


                                               Historijat pehova


Iako je to teško tvrditi, Zlatan Bajramović je vjerovatno jedan od najnesretnijih igrača koji je ikada igrao u Bundesligi. Njegova nevjerovatna serija počela je u Sent Pauliju 2001. godine, kada je na pripremnoj utakmici pokidao ligamente desne noge. Nakon što je propustio jesenju polusezonu, uslijedila je upala kosti cjevanice i nova pauza.


Serija je nastavljena prelaskom u Frajburg. U sezoni 2002/03. istegnuo je ligamente i mučio se sa zglobovima. U februaru 2004. imao je problema s mišićima noge, a u avgustu s aduktorom za kraj jesenje polusezone. U dresu Šalkea u sezoni 2006/07. novi šok - povreda mišića lista i dva mjeseca pauze. Naljeto je morao na otklanjanje naslaga u koljenu i skočnom zglobu.


Problemi s palcem počeli su u novembru 2007. godine. Od tada je imao četiri operacije, a zadesila ga je i ozljeda butnog mišića.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
12/06/2009 11:40