beats by dre cheap

Josip Sesar : Ostajem samo uz jamstvo da klub ima viziju

Otkako je novi trener Zrinjski HT Mostar Ivan Vujičić  preuzeo palicu vođenja momčadi, dojučerašnji košarkaš ove momčadi uglavnom radi s mlađim košarkašima. Većini iskusnijih ili je istekao ugovor ili ga trebaju redefinirati. Uprava kluba ovih dana vrijedno radi na slaganju momčadi za iduću sezonu, a predsjednik kluba Dalibor Miloš samouvjereno je za naš list poručio kako će “Zrinjski biti jednako jak kao prošle sezone”. Ako ćemo predsjednikovu izjavu slobodno iščitavati, to bi značilo da bi Mostarci morali zadržati otprilike 80 posto prošlosezonske momčadi uz dolazak par kvalitetnijih pojačanja.

 

Ipak, ako bi Zrinjski uistinu trebao biti jednako jak kao lani, onda bi morao ostati najvrjedniji član momčadi – Josip Sesar. Prvi strijelac prvenstva BiH i po mnogima najbolji igrač, dok ga nije od parketa odvukla ozljeda, još uvijek je pod ugovorom sa Zrinjskim. Možda najveći košarkaški talent kojeg je Mostar ikada dao, prošlog je ljeta stavio svoj potpis na ugovor u duljini od čak četiri godine. Međutim, opća besparica i recesija nije mogla zaobići ni Zrinjski, pa je javna tajna da novčane uplate i nisu redovito sjedale na Sesarov račun,  te ne samo njegov. Iako i Sesar i Zrinjski ne govore javno o tome, dugovanja postoje. Zbog toga Sesar može poništiti važeći ugovor ako ne bi dobio garancije od Uprave kluba da će mu biti isplaćeno sve što je dogovorio.


                        Svakodnevni kontakt Zrinjskog i Sesara


Iako iz Zagreba, gdje se odmara s obitelji, Sesar šalje pozitivne signale da bi želio ostati, ako bi se našlo zadovoljavajuće rješenje.


 - Skoro svakodnevno sam u kontaktu telefonom s predsjednikom Milošom i ostalim ljudima iz kluba. Nismo još ništa konkretno riješili, ali uskoro bih trebao doći u Mostar da sjednemo svi za jedan stol. Vjerujem u dogovor i otvoren sam za sve opcije. I dalje imam ugovor sa Zrinjskim, no uvjerenja sam da ne bi trebali ići glavom kroz zid ako ne može drugačije. Glupo bi bilo upustiti se u nešto bez jasne vizije. Ako se ne zatvori financijska konstrukcija, onda se ne bi trebalo upuštati u neke projekte koji se ne mogu realizirati, jasna je poruka Josipa Sesara ljudima iz Zrinjskog.


I Sesar i Zrinjski, ali pogotovo navijači, željeli bi da dvije strane postignu dogovor, te da se nađu garancije po kojima bi zadovoljni bili igrač i klub.


                                   Drago mi je što sam se vratio


Međutim, ne ovisi sve samo o predsjedniku Zrinjskog i entuzijastima iz Uprave, koji muku muče da pronađu sredstva dostojna za odigravanje samo jedne sezone. Obzirom da u gradu Mostaru još uvijek vlada neka vrsta kaosa, Zrinjski od nadležnih ne dobiva nikakva sredstva, a i sponzore je sada teško nagovoriti da uplate zaostala sredstva, pogotovo jer rezultat na kraju prošle sezone nije bio onakav kakav se očekivao.


 - Žao mi je što nismo napravili bolji rezultat, što smo svakako mogli jer je ekipa bila odlično sastavljena. Na kraju su nas ozljede presjekle, iako je bilo još stvari koje su utjecale na takav rezultat. Ipak, nije mi žao što sam se vratio. Drago mi je što sam dobio priliku igrati u svom gradu i ne bih imao ništa protiv da to ponovim i iduće sezone, poručio je Josip Sesar iz Zagreba.


                                               Vujičić je logičan izbor


Ukoliko bi ostao u Zrinjskom, Josip Sesar bi iduće slušao instrukcije svog prošlosezonskog suigrača Ivana Vujičića. Njih dvojica bili su standardni članovi petorke Zrinjskog, a Sesar smatra da nedostatak trenerskog iskustva ne bi trebao biti velik problem za Vujičića, pa i za klub.


 - Čovjek je odabrao taj put i treba ga podržati u tome. Iza njega je ogromno igračko iskustvo i znanje koje može prenijeti, a i on će učiti sa godinama koje dolaze. Po meni Vujičić je logičan i dobar potez za novog trenera. Ako ja ostanem u Zrinjskom, pomoći ću Vuji koliko god budem mogao, kaže Sesar.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
12/06/2009 12:24