beats by dre cheap

Krajišnik poput Hofenhajma

Izađite na balkone, pozdravite šampione; refren je koji se nakon svake i utakmice Krajišnika pjevao u Velikoj Kladuši. Navijači su dočekali svoj dan. Večeras je velika fešta, jer proslavlja se plasman Krajišnika u Prvu ligu Federacije. Premda su nogometaši najzaslužniji za uspjeh ipak glavne zvijezde ovog kluba su ljudi izvan terena, načelnik Admil Mulalić, presjednik kluba, Husein Hadžić, trener Kemal Hafizović, član uprave Maid Mujakić...

 

Projekat koji se ne odbija

 

Kemal Hafizović je imao pobjedničku strategiju za šampionsku titulu, ali da nije bilo hrabrosti Mulalića i Hadžića, koji su ga iz Zenice doveli u Krajinu, verovatno bi se danas druga pjesma pjevala. Očito su znali šta rade i koga dovode. Prepustili su mu sve konce i dali maksimalnu podršku. Neki treneri, uprkos svoj moćnoj logistici, ne bi uspjeli, ali je stručnjak Hafizović, taktički potkovan i silno motivisan, dobio ovu bitku. Istina, neki su mu prognozirali neslavni kraj trenerske karijere u Krajini.

 

- Kad sam tek stigao u Krajinu, našao sam klub bez perspektive. Međuitm, shvatio sam da načelnik Mulalić i predsjednik Hadžić imaju velike ambicije. Nakon svake utakmice, forma je rasla, stizali su rezultati i evo nas na tronu. Ovo nije naš krajnji domet. Mulalić, Hadžić i saradnici žele još više. Neki u nama vide bosanski Hofenhajm, a ja želim da budemo kao Volfsburg - izjavio je "krajiški Feliks Magat".

 

Osim nekoliko hiljada navijača iz cijele Krajine, u Kladušu dolaze Kemini vjerni Robijaši, brojni skauti i menadžeri, koji traže potencijalna pojačanja za svoje klubove. Premda se u Krajini slavi već danima, fešta će početi onog trenutka kad sudija odsvira kraj.

 

Mada su svi igrači dali veliki doprinos uspjehu Krajišnika, ipak, prvo ime ove sezone bio je Fahrudin Šehić, vječiti mladić, koji je krajem osmadesetih godina branio za omladinsku jugoslovensku reprezentaciju. Kalio se u Želji i Čeliku, i u sumrak karijere ponovo sa Hafizovićem ispisao najljepše stranice Krajišnika i velikokladuškog sporta. Zanimljivo je da je Šehić u sezonu ušao kao trener golmana, a branio je njegov učenik, najveća golmanska nada u BiH, 17 - godišnji Faruk Hodžić. Kako se talentirani golman povrijedio, na gol je stao njegov učitelj i odveo Krajišnik u Prvu ligu FBiH.

 

Čestitka Muzurovića

 

Prvi selektor nogometne reprezentacije BiH, Fuad Muzurović, također je pozvan na feštu u Veliku Kladušu. Situacija u nogometu u Velikoj Kladuši, popularnom Dajdži, nije nepoznata.

 

- Kad sam sa tadašnjim saradnicima, rahmetli Mustafom Hukićem, Šabićem i Prolićem, te sa tadašnjim predsjednikom NS BiH Jusufom Pušinom došao u Veliku Kladušu, u maju 1996. godine, i vidio šta su tamošnji nogometni radnici za kratko vrijeme uradili, znao sam da sam došao na pravo mjesto. Oni su stvorili uslove za prve pripreme državne selekcije, na koje tadašnje vedete evropskih klubova, Škoro, Konjić, Šabić, Omerović, Smajić i drugi, nisu imali primjedbi. Čestitam Krajišniku i ljudima koji sad vode klub. Mom prijatelju Kemi već sam čestitao u Zenici - kazao je Muzurović.

 

Mulalić: Bićemo hit

 

Admil Mulalić, načelnik Općine Velika Kalduša, «arhitekta» uspjeha najavljuje nove poduhvate.

 

- Bit ćemo hit Prve lige. Želimo jurišati i na Premijer ligu, a usporedo ćemo graditi tibine, uređivati stadion. Najvažnije je da smo zadržali trenera Hafizovića, sa kojim sam, nakon svakog našeg uspjeha, noćima ostajao, čekajući ovaj dan - izjavio je Mulalić, alfa i omega Krajišnika, ali i otac i mati sportista i klubova u Velikoj Kladuši.

 

Hadžić: Ponosan sam

 

Husein Hodžić, predsjednik kluba, radio je poput pružnog radnika, od jutra do mraka.

 

- Ponosan sam na stručni štab, igrače, navijače i na sve prijatelje kluba. Nemamo namjeru plesati u Prvoj ligi samo jednu sezonu. Za nas večeras počinje slavlje, a već ujutru počinjemo organizacijske pripreme za novu sezonu - izjavio je neumorni, ambiciozni i nepopravljivi optimista Hodžić.

 

Igrači za istoriju

 

Kad su u pitanju nogometaši koji su iznijeli najveći teret u ovoj sezonu to su: Fahrudin Šehić, Faruk Hodžić, Deni Miljković, Edin Bajrić, Almir Durmić, Edis Sarajlija, Aldin Kahrimanović, Edin i Ernest Šabić, Samir Šabić, Alen Dedić, Ademir Mušedinović, Nihad Porčić, Halid Delić, Damir Mustedanagić,Haris Pajazetović, Aldin Bekanović, Tarik Okanović, Edin Kurtović, te juniori Edin Dizdarević i Enis Ajdinović.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
13/06/2009 09:29