beats by dre cheap

Aganović: Nada posljednja umire

Admir Aganović, Sulejman Smajić i Ervin Zukanović sa svojim Denderom nisu uspjeli očuvati status prvoligaša u beglijskkoj jupiler ligi. Dender je na kraju ove sezone igrao playoff za ostanak u ligi ali više sreće imao je Rosselare našeg Damira Mirvića koji je u konkurenciji sa pomenutim Denderom, Liersom i Antwerom osvojio prvo mjesto koje garantuje nastup u elitnom razredu beligijskog nogometa i naredne godine.


Dender je sinoć igrao posljednju ovosezonsku utakmicu protiv Rosselara i pobjedio sa 3-2. Radosna vijest za nas je ta da je Admir Aganović sinoć pogodio 2 puta a za treći gol je asistirao. Neposredno prije ove utakmice čuli smo se sa Admirem Aganovićem, poželjeli mu sreću, i eto bili smo mu sretni, Aganović je proglašen za igrača utakmice, nažalost od naredne sezone Dender će igrati u drugoj ligi.


- Nažalost ispali smo iz lige, po nas je bio koban taj baraž, igrali smo dobro pred kraj sezone u regularnom dijelu prvenstva ali eto nastupili smo u baražu, bio sam uvjeren da imamo kvalitet za ostanak ali nažalost izgorili smo u želji, rekao nam je Admir Aganović.


I pored toga što je Dender ispao, Admira mediji sele u mnoge evropske klubove...


- Znam da je bilo inetersovanja određenih timova, prvenstveno turskog Trabzona, vidjet ćemo šta će biti od svega, ja imam još godinu ugovora sa Denderom ali zaista ne znam šta će biti sada kada smo ispali iz lige. Moram se dogovoriti sa čelnicima Dendera šta i kako dalje, uskoro će se znati više o nastavku moje karijere.


I selektor Blažević se raspitivao za Aganovića, iako imamo odličan napad Admir se nada pozivu selektora Blaževića.


- Nada posljednja umire, velika želja mi je nastupiti za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, igrao sam za mladu reprezentaciju, najveća čast je nastupiti za svoju državu.  Bez obzira u kojem klubu nastavio karijeru dat ću sve od sebe da budem što bolji i da budem na raspolaganju selektoru Miroslavu Blaževiću, kaže Admir Aganović za Sportin.ba.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
13/06/2009 10:08