beats by dre cheap

Bez dizača Konjica u Italiji

Članovi Kluba dizača tegova Konjic nisu otputovali u Udine, gdje će se danas biti održan Kup Alpe Adria. Državni prvaci BiH u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, zbog problema sa dobijanjem viza, neće imati priliku braniti dobar plasman ostvaren ranijih godina. Prema riječima Vladimira Jerkovića, trenera takmičara s Neretve i trenera naše reprezentacije, velika je šteta što nije isposlovan odlazak bh. takmičara u Italiju, gdje će nastupiti klubovi iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Austrije i Italije.

 

- Na ovom takmičenju učestvovali smo zadnjih nekoliko godina i uvijek smo ostvarivali plasman među prve tri ekipe. Čak smo na Prvenstvu u Beču bili prvi. Ove godine, zbog propusta Saveza dizača tegova Italije ili zbog kašnjenja s prijavom iz našeg saveza, nećemo imati priliku nastupiti na najstarijem takmičenju u ovom sportu. Trebalo je to da bude još jedna provjera naših reprezentativki pred Mediteranske igre", rekao je Jerković.

 

Prvenstvo koje se ove godine održava u Udinama najstarije je takmičenje u dizanju tegova. Datira još od 1962. godine i na njemu nastupaju takmičari i takmičarke iz zamalja okupljinih oko Jadranskog mora.

 

Na Državnom prvenstvu BiH za seniore i seniorke, koje je održano prošle nedjelje u Travniku, dizači tegova iz Konjica osvojili su prvo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i u ekipno. Najbolji su bili Almir Karkelja i Almira Lizde.

 

- Na nedavno završenom Državnom prvenstvu još jednom smo pokazali da imamo kvalitet koji ovom sportu i našoj reprezentaciji može donijeti velike uspjehe i rezultate. Lizdeova je zaista u dobroj formi i jedva čekam njen nastup na Mediteranskim igrama u Peskari", doda je Jerković.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
13/06/2009 10:08