beats by dre cheap

Protiv Turske na rekonstruisanom stadionu

Utakmicu protiv Turske, koja bi mogla biti i odlučujuća u borbi za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo koje će se 2010. godine održati u Južnoafričkoj Republici, fudbalska A reprezentacija BiH igraće na renoviranom Bilinom polju. Iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH potvrdili su nam da je za meč za Turcima prijavljen zenički fudbalski hram, a dugo najavljivani radovi na rekonstrukciji, prema pisanju Dnevnog avaza počeće u ponedjeljak.  


Rekonstrukcija će obuhvaćatiti sanaciju krova na zapadnoj tribini i promjena drenaže i travnjaka, a radovi će započeti skidanjem ploča sa krovne konstrukcije. Općina Zenica je u budžetu osigurala milion maraka za ove radove.


- Proveli smo tendersku proceduru i izabrali izvođača radova za skidanje ploča s krova, od kojih je svaka teška oko 160 kilograma. Ovaj će nas posao koštati 37.000 KM, izjavio je za Avaz Husein Hinović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima u gradu.


Hinović je dodao da će tek kada budu skinute ploče stručnjaci procijeniti da li će biti potrebno mijenjati postojeću čeličnu konstrukciju krova. Prema njegovim riječima, umjesto sadašnjih ploča, krov će biti prekriven, tzv. sendvič-limom. Što se drenaže i travnjaka tiče, Hinović ističe da je tek u pripremi tenderska dokumentacija, ali vjeruje da će radovi biti gotovi do 9. septembra.


Prema procjenama, radovi na travnjaku koštaće između 300 i 400 hiljada KM.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
13/06/2009 21:06