beats by dre cheap

Janjoš: Teško da ćemo ikoga dovesti

Fudbalere Sarajeva za nešto više od mjesec (16. i 23. juli) očekuje nastup u Evropskoj ligi. Pošto je Slobodi odbijena licenca za nastup u Evropi, igračima bordo tima produžen je odmor, ali su dobili i teži posao jer će, umjesto u prvom, igrati u drugom pretkolu, gdje su mogući protivnici mnogo kvalitetniji. Uoči početka priprema, trener Mehmed Janjoš zakazao je u ponedjeljak prozivku fudbalera. A ko će se odazvati?


- Samo je Hiroš najavio odlazak. On se nalazi u Švedskoj i navodno će uspjeti završiti neki angažman. Koliko ja znam, ostali igrači trebali bi se pojaviti - kaže Janjoš.


Trener Sarajeva želi pojačanja, ali teško da će ih dobiti.


- Rekao sam da mi u svakoj liniji treba po jedan igrač jer nas očekuju bitke na tri fronta i bit će to duga sezona. Volio bih malo renovirati ekipu, ali čini se da su finansijske prilike takve da ne mogu računati na to. Makar mi je tako rečeno - govori trener Sarajeva.


Tokom priprema, Janjoš s ekipom želi dva puta izaći van Sarajeva, pa je od sportskog direktora Senada Merdanovića zatražio dva sedmodnevna aranžmana u Kupresu ili Vitezu.


Škori operirano koljeno


Pripreme još nisu ni počele, a Sarajevo su zadesili problemi. Alenu Škori operirao je koljeno i neće trenirati najmanje dva mjeseca.


- To je veliki udarac za nas. Nedostajat će nam i kao fudbaler i kao čovjek, ali šta da se radi. Jednostavno je morao na operaciju, nadam se da će se oporaviti što prije - kaže Janjoš.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
14/06/2009 09:58