beats by dre cheap

Turković: Sramota je da nismo još nikoga doveli !

Na stadionu «Asim Ferhatović Hase», stručni štab Sarajeva na čelu s šefom Mehmedom Janjošem danas će, u 12 sati, obaviti prozivku igrača i održati prvi trening u okviru priprema za predstojeće mečeve u okviru drugog pretkola Eurolige. Ipak, ono što je u ovom trenutku bitnije, čak i od priprema ekipe za evropske avanture, jeste generalna situacija u klubu, koja je svakim danom sve gora i gora.

Sudeći po jučerašnjoj izjavi za naše novine, čini se da je treneru Sarajeva Almiru Turkoviću "puk'o film" jer, kako nam je rekao, čitava stvar oko pojačanja, isplata zaostalih plaća i premija... postala je smiješna.

 

- Sarajevo postaje neozbiljan klub! Ovako više ne ide. Ljudi koji su zaduženi za dovođenje pojačanja, prije svih direktor Senad Merdanović, kojem smo mi iz stručnog štaba davno predali spisak naših želja, uopšte ne rade svoj posao. Sve je ostalo na nekim kontaktima, telefonima, a mi već sutra (danas) vršimo prozivku na kojoj neće niti jedno jedino novo ime, što se dugo nije desilo. Za mjesec dana Sarajevo igra evropske mečeve, a valja nam ući i u novu sezonu, koja bi, s obzirom kako nam članovi Uprave, sekretari, direktori... rade, mogla biti najcrnja za Sarajevo do sada - kaže bez dlake na jeziku nekadašnji as tima sa Koševa.

 

Donedavno, najveći ljubimac navijača Sarajeva, popularni Zeka, kaže da nisu samo pojačanja problem.

 

- Neki igrači su nedavno dobili plate za mjesec decembar prošle godine. Niko nije ni dinara dobio još za one davne nastupe u trećem pretkolu Lige šampiona, protiv Dinama iz Kijeva. Da ne govorim o nekim premijama na kraju sezone za izboren nastup u evropskim takmičenjima, te kakvoj - takvoj svoti novca koju su igrači trebali dobiti pred odlazak na odmor. Nema plata, nema pojačanja... jednostavno u klubu se više ne zna ko pije, a ko plaća! Za svaku predstojeću sezonu, kako u domaćem prvenstvu tako i u Evropi, moraš imati neki cilj, plan, strategiju... Mi nemamo ništa od toga, a već počinju pripreme - kazao nam je Turković u razgovoru za "San".

 

                                   Spas je dioničarsko društvo

 

Trener bordo tima spas u svemu vidi kroz pretvaranje kluba u dioničarsko društvo.

 

- Mi smo sad Udruženje građanja. To vodi ka propasti. Kad bi klub postao doničarsko društvo, svima koji su zainteresovani za ulaganje, vrata kluba bi se širom otvorila. Tako bi i ja i svaki drugi radnik u klubu ili navijač Sarajeva mogao kupiti neku od dionica. To je na zapadu sasvim normalna i davno uhodana stvar - kaže Turković.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
15/06/2009 08:37