beats by dre cheap

FK Sloboda podnosi tužbu protiv NSBiH!

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle na današnjoj sjednici donio je odluku da putem advokatskog ureda Faika Muhića podnese tužbu protiv Nogometnog saveza BiH i traži krivičnu odgovornost osoba koje su sudjelovale u procesu licenciranja klubova u ovoj sezoni. FK Sloboda će također tražiti financijsku odštetu zbog nezakonitog uskraćivanja licence za međunarodna takmičenja, saopćeno je nakon sjednice upravnog odbora tog kluba.

 

Na sjednici je odlučeno da FK Sloboda traži podršku i drugih klubova sudionika Premijer lige BiH, kako bi se još prije početka narednog prvenstva preduzele mjere da se slučaj Slobodine licence ne bi ponovio i u narednoj godini. Upravnom odboru pismenim zahtjevom za usvajanje njegove ostavke se obratio i sportski direktor Enes Mešanović, obrazlažući je nedostatkom motiva za dalji rad, na što je jedino uticao odnos NSBiH-a prema FK Sloboda, kojem je i pored ostvarenog rezultata na terenu, zakulisnim radnjama uskraćen nastup u Euroligi, navode iz FK Sloboda.

 

Njegova ostavka nije usvojena, uz zaključak da Mešanović preispita svoj stav do naredne sjednice ovog tijela. Na sjednici je jednoglasno dana suglasnost za produžetak suradnje sa šefom Stručnog štaba Sakibom Malkočevićem, koji također do naredne sjednice Uprave kluba treba predložiti svoju viziju ekipe za narednu sezonu. Nakon toga će klupska komisija za pregovore sa igračima, a po Malkočevićem željama, krenuti u formiranje ekipe za naredno prvenstvo, pred koju će kao i ove sezone biti postavljen cilj - plasman u vrh tabele.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
15/06/2009 20:09