beats by dre cheap

Bosna SO u društvu velikana

Fenomenalne vijesti za klupski rukomet u Bosni i Hercegovini stigle su danas iz Beča. Naime, aktuelni šampion i osvajač kupa naše države, Bosna SO, odlukom donesenom na današnjem sastanku u sjedištu Evropske rukometne federacije, direktno se plasirala u Ligu prvaka, elitnog evropskog takmičenja.

 

Iako je u posljednje vrijeme bilo nagovještaja da će naš šampion zbog novog sistema takmičenja u Ligi prvaka morati igrati kvalifikacije, do toga ipak neće doći. Zahvaljujući dobrim rezultatima u posljednjih nekoliko godina u evropskim takmičenjima, te konačnoj klupskoj rang listi EHF-a, šampion naše države našao se među evropskim velikanima.

 

Kao što je od ranije već poznato od sezone 2009/10 u Ligi prvaka učestvovat će 24 kluba, umjesto dosadašnjih 32. Klubovi će biti podijeljeni u 4 grupe sa po 6 ekipa, tako da će Studenti sigurno odigrati 10 utakmica u najelitnijem klupskom takmičenju. Nakon utakmica po grupama 16 najboljih izborit će nastup u osmini finala, a od ove sezone u rukometnoj Ligi prvaka igraće se Final Four, po uzoru na košarku. Ždrijeb za grupnu fazu biće obavljen 24. juna u Beču.

 

Grupna takmičenja na rasporedu su od septembra ove godine do marta iduće, a završni turnir 4 najbolje momčadi igrat će se u Kolnu 29. i 30. maja 2010. godine.

 

Pored našeg šampiona u najelitnijem takmičenju igrat će Ciudad Real, Barcelona, Valladolid, Kiel, HSV, Lowen, Zagreb CO, Gorenje, Montpellier, Kolding, Veszprem, Chehovskie Medvedi, Chambery, Pick Szeged, Handbold, Amicitia, Alingsas i Costanta. Pored ovih 19 momčadi još pet će izboriti nastup u Ligi prvaka nakon kvalifikacionih turnira.


BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
16/06/2009 18:09