beats by dre cheap

Otpisan Stanko Bubalo

Nogometaši Širokog Brijega jučer su krenuli s pripremama za novu sezonu. Na prozivci Ivice Barbarića našlo se 26 igrača, među kojima nisu bila dva značajna imena iz prošlosezonskog kadra – Stanko Bubalo i Santos Lago Wagner. Iako je prozivka obavljena u 9 sati, nakon čega je uslijedio trening u SRC Musa-Karačić, Širokobriježani nisu uspjeli izbjeći veliku vrućinu, a po svemu sudeći novi/stari trener Ivica Barbarić igrače neće štedjeti. Kako je i sam priznao kasnije, Široki možda nije još doveo neka zvučna pojačanja, osim Marija Bazine čije se priključenje klubu očekuje 1. srpnja, pa će se svim snagama fokusirati na razvijanje momčadi iz postojećeg kadra.

 

 

- Na tržištu je jako teško naći kvalitetne igrače, pa svu energiju moramo usmjeriti na kadar koji imamo. Budemo li u mogućnosti, sigurno ćemo dovesti neko kvalitetno pojačanje. Veliki je broj novih imena, pred nama je obiman posao. Trebat će vremena da se upoznam sa sposobnostima novih igrača, rekao je Barbarić, kojemu je ovo treći angažman sa Širokim Brijegom i koji trenutačno nema pomoćnika, budući da je bivši, Toni Karačić, prebačen na poziciju voditelja omladinske škole.


Varea mora dokazati pedigre strijelca


A od novih igrača, jučer su dvojica i službeno predstavljena. Argentinci, napadač Juan Manuel Varea i zadnji vezni Gonzalo Mario Martinez. Usuglasili su se u stavu kako bh. nogomet ne poznaju, da ih je iznenadila razina organiziranosti Širokog Brijega i u tomu da će dati sve od sebe u ostvarivanju što boljeg rezultata. Zanimljivo je bilo čuti što Varea, po karakteristikama cjenjeniji od dvojice igrača, očekuje.

 

- On je igrao u 1. argentinskoj ligi. Igrao, ne sjedio na klupi Veleza iz Sarsfielda, rekao je njegov menadžer Jadranko Vladušić, zapravo Argentinac hrvatskih korijena, koji je dodao: Prava je napast, samo trpa. Sve golove uglavnom je postigao unutar šesnaest metara. Vidjet ćete...


Sam Varea, vjerojatno će mu to biti ono južnoameričko ime koje će se najčešće koristiti na Pecari, kaže kako nije opterećen brojkama.


- Naravno pokušat ću postići golova koliko god budem mogao, ali ja se prije svega želim dobro fizički pripremiti. Golovi će doći.


Tihi odlazak Bubala


Osim ovog dvojca, na Pecari su novi dom našli i tri bivša igrača Posušja, Jure Ivanković, Mario Ljubić i perspektivni mladi vratar Boris Baćak, te brazilski napadač pristigao iz Konavljanina, Tiago Rodriguez. Što se tiče pojačanja, svi naravno žele čuti što je s Bazinom. Tajnik Josip Bevanda kaže da je posao zgotovljen 99 posto.


- S Marijem je posao skoro završen, on još ima nekih obveza u Austriji, a očekujemo se da će nam se pridružiti 1. srpnja. To se može činiti malo kasno, ali budući da je riječ o takvom igraču koji će nam sigurno biti od velike koristi, nikada nije kasno.


Jedan drugi bivši Austrijanac, postao je i bivši Širokobriježanin, naravno u nogometnom smislu. Naravno, radi se o Stanku Bubalu.

 

- Sa Stankom ugovor nije produžen, samo je konstatirao trener Barbarić, dodavši kako je situacija s Wagnerom pomalo mutna: Ne znam što je s njim. On se navodno trebao vratiti iz Rusije (tamo je u posjetu bratu nap. a.) i javiti se u klub, ali to još nije učinio.


Dodao je tajnik Bevanda da je Bubalo igrač koji će naći značajno mjesto u povijesti Širokog Brijega, ali se između redova dalo iščitati kako novi/stari trener više ne želi  37-godišnjeg napadača, iako je bio drugi najbolji strijelac momčadi u prvenstvu minule sezone i iako on osobno i dalje ima veliku želju igrati... Barem još sezonu. 


Popis s prozivke


Vratari: Dejan Bandović, Nikola Marić, Antonio Soldo, Boris Baćak. Igrači: Dalibor Šilić, Josip Topić, Slavko Brekalo, Ante Zurak, Josip Barišić, Juan Manuel Varea, Gonzalo Mario Martinez, Renato Alves Gomidez, Dejan Martinović, Jure Ivanković, Ivan Zovko, Boško Perajica, Mario Ljubić, Diogo Souza Dos Anjis, Tiago Rodriguez.

 

Priključeni: Dino Ćorić, Stipe Miloš, Ante Pinjuh, Mario Pinjuh, Tomislav Tomić, Petar Bilać, Jure Glavina. 


Plan priprema


Široki će u Hercegovini, u svom trening kampu SARC Misa-Karačić na Mostarskom blatu trenirati do dana ždrijeba za 1. pretkolo Europske lige, 22. lipnja, a onda će uslijediti pripreme na Kupresu koje će potrajati do 28., s tim da će se 26. odigrati utakmica sa Zagrebom.


Bubalo: Nisam ovo očekivao


Rastanak sa Širokim Brijegom Stanka Bubala je iznenadio. Nekada igrač Osijeka, Hajduka, Kärntena, kao i reprezentativac Hrvatske, za koju je odradio dvije utakmice, smatra da je mogao dati još.


- Nisam očekivao ovakav razvoj situacije. Svatko ima svoje mišljenje, a naša se očito nisu poklopila. Smatram da sam mogao dati još dosta, ali neke stvari očito su se dogodile u međuvremenu. Široki će mi ostati u srcu, a sad kad me je ovo zateklo, pokušat ću naći novi klub.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
16/06/2009 20:29