beats by dre cheap

Smailagićev zadatak je stvaranje evropske Bosne

Kao što smo objavili još prije nekoliko dana, za novog trenera Bosne Sunce osiguranja postavljen je Irfan Smailagić, koji će tu funkciju obavljati u naredne tri godine. Tako će sarajevski tim nakon sezone za pamćenje, u kojoj je osvojio duplu krunu i igrao četvrtfinale Kupa pobjednika kupova, u narednu ući mnogo jači te će sasvim sigurno i iz evropske perspektive izgledati mnogo renomiraniji.


Smailagić je veliko rukometno ime, kao igrač izabran je za najbolje desno krilo svih vremena, olimpijski je prvak, bio je trener u stručnom štabu vjerovatno najslavnije hrvatske rukometne reprezentacije te bivši selektor Egipta, s kojim je postao prvak Afrike. Sve su to činjenice koje ugled Bosne podižu na viši nivo.


- Nekolicini članova Upravnog odbora je dugogodišnja želja bila dovođenje jednog velikog zvučnog trenerskog imena. Dovođenjem Irfana Smailagića ta nam se želja ostvarila. S Irfanom smo u kontaktu već tri godine, prije godinu i po Bosna je bila gost reprezentacije Egipta, koju je on vodio na pripremama u Poreču... Sve ove godine držali smo u životu mogućnost njegovog angažmana, a kada smo nedavno usvojili budžet od skoro milion eura, koji je u Evropi daleko ispod prosjeka, ali u našim uslovima vrlo ozbiljan, otvorio se prostor za dovođenje Smailagića. To smo, na naše zadovoljstvo, i uspjeli - govori čelni čovjek Bosne Nermin Salman.


On ističe da Smailagićev zadatak neće biti samo stvaranje tima koji će nastaviti dominaciju na domaćem terenu nego i ozbiljnog evropskog kluba.


- Sa Smailagićem smo dogovorili saradnju na tri godine. Smatramo da je to period dovoljan da od Bosne napravimo značajan evropski klub. Irfan će imati odriješene ruke i kada su u pitanju igrači, ali i sve ostalo. Već smo stupili u kontakt s nekoliko mladih i za sada anonimnih igrača koje je Smailagić snimio kao perspektivne - dodaje Salman.


                                               Juniori viceprvaci


Juniori Bosne Sunce osiguranja osvojili su drugo mjesto na državnom prvenstvu za kategorije mlađe od 19 godina, nakon što su u finalu poraženi od Zrinjskog sa 22:35 (15:17). To je najbolji rezultat Bosne SO od osnivanja njihove škole rukometa.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
17/06/2009 08:47